E-devlet başvurusuyla 17 bin 500 sabıka kaydı silindi

E-devlet başvurusuyla 17 bin 500 sabıka kaydı silindi

E-devlet başvurusuyla 17 bin 500 sabıka kaydı silindi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından 18 Ağustos'ta başlatılan adli sicil kaydı düzeltme ve silme taleplerinin e-Devlet'ten alınması uygulaması kapsamında 159 bin 60 başvuru yapıldı.

ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanlığı, adli sicil kaydı düzeltme ve silme taleplerinin e-devletten uygulanmaya başladığı günden bu güne kadar 17 bin 500 adli sicil ve arşiv kaydı yasal şartları oluşturduğunun belirlenmesi üzerine silinirken, yaklaşık bin kişinin adli sicil kaydında düzeltme yapıldığı duyuruldu.

İLK 24 SAATTE 4 BİN 104 BAŞVURU ALINDI

Uygulamanın ilk 24 saatinde e-Devlet'ten adli sicil kaydının silinmesine ve düzeltilmesine ilişkin 4 bin 104 başvuru alındı. Bugüne kadar ise toplam 159 bin 60 başvuru yapıldı, bu başvurulardan 131 bini karara bağlandı.

Yasal şartları oluşturduğu belirlenen 17 bin 500 sabıka ve arşiv kaydı başka bir başvuruya ve evrak getirme zorunluğuna gerek duyulmadan silindi. Ayrıca bin kişinin adli sicil kaydında da düzeltme yapıldı.

Yeni uygulama sayesinde başvurular kısa sürede elektronik ortamda gerçekleştirildi, böylece vatandaşların farklı illerden Ankara'ya gelerek talepte bulunma zorunluluğu ortadan kaldırıldı. e-Devlet'ten yapılan başvurular, Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünce, yeni hizmete alınan Adli Sicil Bilgi Sistemi üzerinden talepleri inceleyecek komisyonda görevli hakimlere gönderiliyor. Başvurular, hakimlerin ilk incelemesinin ardından komisyonda görüşülerek karara bağlanıyor.


Haber Kaynak : İGFA

İletişim'den 5 Bölge Müdürlüğü'ne yeni atama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM heyetini kabul etti

Volkan Konak'ın ismi Beylikdüzü'nde yaşayacak

CHP'li Özdemir'den Bakan Memişoğlu'na 'medikal estetik' soruları

İstanbul'da riskli yapıların dönüşümü sürüyor... Bakan Kurum'dan 'yarısı bizden' paylaşımı

27 ilde 237 'Siber' gözaltı!

İstanbul'da engellilere yaz kış tatil

Yeni sezon vitrinleri ışıldatacak fuar 16 Nisan'da açılıyor

Manisa Büyükşehir'den İmamoğlu’na yerinde destek

Dünyanın dövme tasarımlı ilk uçağı havalandı

Bursaspor'un şampiyonluk maçının stadı değişti!

2025 Fashion Trust'ta ışıldadılar

İstanbul Büyükşehir Şile'deki kaçak yapıları yıktı

Bursa'da ‘Çevre Düzeni Planı’ çalışmaları ‘Paydaş Çalıştayı’ ile sürüyor

Marble İzmir 30'uncu kez kapılarını açtı!