Düzensiz uyku yüksek tansiyona sebep oluyor

Düzensiz uyku yüksek tansiyona sebep oluyor

Düzensiz uyku yüksek tansiyona sebep oluyor

Yapılan bir araştırma, her gece önerilen miktarda uyusalar bile, düzensiz uyku düzenine sahip kişilerin, bir programa uyan kişilere kıyasla yüksek tansiyona yakalanma riskinin önemli ölçüde daha yüksek olabileceğini öne sürdü.

İSTANBUL (İGFA) - Dr.Şekip Altunkan’ın belirttiği üzere Hypertension dergisinde yayınlanan bu çalışmada hafta sonları geç yatan veya hafta boyunca uyuma ve uyanma saatlerini değiştiren kişilerin, daha düzenli uyku düzenine sahip olanlara kıyasla hipertansiyona yakalanma olasılığının daha yüksek olduğu belirlendi.

Yapılan bu araştırmada yazarlar, insanların yalnızca ne kadar uyuduklarını değil, aynı zamanda iyi kalp ve damar sağlığı için düzenli bir uyku programına sahip olmanın önemini vurguladı.

Amerikan Kalp Birliği, yetişkinlerin kalp ve damar sağlığı için 7 ila 9 saat uyumalarını önerirken yapılan birçok çalışma, ortalama olarak her gece altı saatten az uyuyan kişilerin yüksek tansiyon, şişmanlık, kalp ve damar hastalığı, erken ölüm açısından yüksek riskle karşı karşıya olduğunu gösterdi.

Bunun tersi olarak çok fazla uyuyanların ise (yani ortalama her gece 9 saatten fazla)  yüksek tansiyon, felç, diyabet ve ölüm açısından daha yüksek riskle karşı karşıya olduğu belirlendi.

Söz konusu analizn hipertansiyon ile çok az veya çok fazla uyumak arasında bir bağlantı olduğunu gösterdiğini belirten Dr. Şekip Altunkan, 7 saatten az veya 9 saatten fazla uyuyan kişilerin yüksek tansiyona yakalanma olasılığı yüzde 20- yüzde 30 daha fazla olduğunu kaydetti. 


Haber Kaynak : İGFA

Konut fiyatları nominal yükseldi, reel düştü!

İstanbul Bakırköy'den ücretsiz kalp sağlığı taraması

KTO'dan Kanton Fuarı'na çıkarma

AK Parti Şile’den Ümraniye’ye ziyaret!

CHP 'millet iradesi'ne Beylikdüzü'nden sahip çıktı!

Mabel Matiz bahar konserleriyle hayranlarıyla buluşuyor!

Malatya’da zirai don mağduriyeti! Bakan Yumaklı’dan ilk ziyaret

Üç pisti başlatan Avrupa'da ilk olacak

60 yıllık tutku için geri sayım... 3 Türk takımı da yarışacak

Caracal Robotics takımına Rumeli Türklerinden anlamlı destek

Çay topraklarına can suyu... Rize, Trabzon ve Artvin'de çay bahçelerinde verim arttı

İklim dengesizliğine yeni umut! Aronya -40'a direnç gösteriyor!

İstanbul Beylikdüzü’ndeki atıklar Hatay’a nefes oldu

Kent Lokantası ve Halk Mandıra Salihlililerin hizmetinde

ATP GreenX, 10. İstanbul Karbon Zirvesi'nin altın sponsoru oldu