Düzce'ye 500 bin liralık 'acil' ödenek

Düzce

Düzce'ye 500 bin liralık 'acil' ödenek

AFAD, depremle sarsılan Düzce'ye 500 bin liralık Acil Yardım Ödeneği gönderildiğini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - AFAD, Düzce’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme yönelik son verileri açıkladı.

Bölgede saat 12.00 itibariyle en büyüğü 4.3 olmak üzere, toplamda 123 artçı deprem meydana geldiğini duyuran AFAD, Sağlık Bakanlığı verilerine göre Düzce’de 37 kişi, İstanbul’da 2 kişi, Zonguldak’ta 8 kişi, Sakarya’da 9 kişi, Bolu’da 1 kişi ve Bursa’da 4 kişi olmak üzere, toplam 61 vatandaşımız yaralandığı ve halen 27 kişinin tedavisi hastanelerde devam edildiğine dikkati çekti.

Toplamda 2 bin 136 personel ve 418 aracın görevlendirildiği bölgeye Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 1 adet mobil laboratuvar aracı ve 6 izleme aracı bölgeye sevk edilirken, Afet Beslenme Grubu Türk Kızılay tarafından 3 bin 700 çorba, 11 bin 814 ikramlık malzeme, 16 bin 528 meyve suyu ve 5 bin 784 su dağıtırken, bölgede 3 bin 730 battaniyenin dağıtımı yapıldı.

Düzce ilinin bazı bölgelerinde kontrol amaçlı olarak elektrik kesintisi uygulandığı ve bölgeye 10 adet mobil baz istasyonu sevk edildiği belirtilirken, AFAD tarafından Düzce'ye 500 bin TL Acil Yardım Ödeneği gönderildi.

BAKAN KASAPOĞLU ÖĞRENCİ YURTLARINDA

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoglu ile Düzce Valisi Cevdet Atay da, yaşanan deprem sonrası üniversite öğrencilerini yurtlarda ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundular.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: düzce'ye 500 bin liralık 'acil' ödenek

İscehisar Belediye Başkanı ve İhsaniye Belediye Başkanı, Ankara'da TBMM'de Milletvekillerini Ziyaret Etti

Turistler Kemer'de Çiçek Açan Manolyaları Tablolarına Taşıyor

Kemer'de İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Kutlandı

Kemer'de kreş öğrencilerinden ihtiyaç sahiplerine ramazan yardımı

Denizli, 2027 Avrupa Demokrasi Başkenti Unvanı İçin Finalde

Şuhut'ta Bademlik Camii Bahçesinde Bakım ve Düzenleme Çalışması Yapıldı

TAYK'ta yeni başkan Ahmet Eker oldu

Fatih Mahallesi'nde İftar Sofraları Kuruldu

İscehisar Belediye Başkanı Kılınçarslan, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılını Kutladı

Şuhut Belediyesi Personel İftarında Yatırımlar ve Ülke Gündemi Konuşuldu

İscehisar'da İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yılı Kutlandı

Beylikdüzü İFSAK Kısa Film Festivali'ne ilk kez ev sahipliği yapacak

Kütahya'da Macaristan'ın Özgürlük Savaşı'nın Yıl Dönümünde Dostluk Vurgusu

Kütahya Belediye Başkanı, Ramazan'da Vatandaşlarla Buluştu

DESKİ, Yolçatı Mahallesi'nde Su Altyapısını Modernize Ediyor