Dünyanın güzellikleri Hatay'a taşındı

Dünyanın güzellikleri Hatay

Dünyanın güzellikleri Hatay'a taşındı

Hatay halkını eski parlak günlerinde döndürecek Expo 2021, olimpiyatları aratmayan açılış seremonisi, sürprizlerle dolu sahne gösterileri ve tüm ihtişamıyla kapılarını tüm dünyaya açtı. Dünyanın en büyük taban mozaiği olan "Ortak Varoluş Mozaiği"nin son taşını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş birlikte yerleştirdi.

HATAY (İGFA) - Herkesin merakla beklediği, baharın gelişini kutladığı dev organizasyonda çiçekler rengârenk açtı, barış rüzgârları bir kez daha Hatay’dan esti.
Şehrin geleceği için yapılan en büyük yatırım olan Expo’nun ilk gününde şehir ve yurt dışından gelen konuklar, Hatay’ın kadim tarihine, sevgi ve kardeşlik bağlarına ve bir arada barış içinde yaşama kültürüne şahit oldu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK TABAN MOZAİĞİNİN SON TAŞINI KILIÇDAROĞLU VE SAVAŞ YERLEŞTİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hatay halkıyla bir araya geldiği günde ilkler yaşandı, uzun yıllar unutulmayacak anlara imza atıldı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, şehrin kadim kültürünü yansıtan ve bin 600 metrekare büyüklüğüyle dünyanın en büyük taban mozaiği olma özelliğini taşıyan Ortak Varoluş Mozaiği’nin son parçalarını birlikte yerleştirdi.

Expo 2021 Hatay’a ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelen şehirlerin bahçe ve kültürleri renk kattı. Aydın’dan Madagaskar’a, İstanbul’dan Kırgızistan’a, Aalen ve Kiel’den Gaziantep’e kadar onlarca şehir ve ülke kendi bahçesini Hatay’a taşıyarak Expo’ya güzellik kattı.

Antalya’nın düğmeli evleri, Ankara’nın kedisi, tavşanı, Eskişehir’in UNESCO korumasındaki Odunpazarı evleri, Gaziantep’in heykelleri, Aydın’ın inciri, bahçe bitkileri, Mersin’in palmiye ve muz ağaçları, İzmir’in karakılçık bahçesi ve üzüm bağlarıyla renklenen Antakya Expo alanı adeta botaniğin, tarımın, gastronominin, kültürün merkezi oldu.

Arsuz’daki Expo alanında yer alan uluslararası şehir bahçelerinin yıldızları Hatay’ın Almanya’daki kardeş şehirleri Aalen ve Kiel oldu. Hatay’ı hiçbir zaman yalnız bırakmayan, iyi günde, kötü günde hep yanında olan iki şehir, kardeşliğin sadece kâğıt üzerinde olmadığını bir kez daha kanıtladı. Aalen’in Ajan Kulesi replikası ve Kiel’in denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmek için yaptığı plastik alan Expo’nun özünü ve ruhunu tüm konuklara derinden hissettirdi. İki gün süren açılışta en çok beğenilen ise hiç şüphesiz ‘Hatay: Zamanın Efsanesi’ adlı açılış gösterisi oldu.

HATAY’IN EFSANELERİ HERKESİ BÜYÜLEDİ

Hatay’ın çağlar boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetlerden ve efsanelerinden yola çıkılarak oluşturulan hikâye kurgusu, bu proje için özel olarak seçilen 50 kişilik profesyonel dans topluluğu ve sirk sanatçılarının performansları izleyenleri adeta büyüledi.

Yüzlerce yıllık tarihiyle, medeniyet birikimiyle, barış ve sevgi iklimiyle dünyaya örnek olan şehrin tarihsel gelişimi eşsiz koreografilerle hayat buldu.

Tanrıça Tyche’den Habib-i Neccar’a, Defne ile Apollon’un aşkından kentin kurtuluş mücadelesine ve üç semavi dinin bir arada yaşama kültürünün resmedilmesine kadar tüm hikâyesinin anlatıldığı sahne şovu izleyenlerden büyük alkış aldı.

Resmi açılış gecesindeki Göksel konseri eğlenceyi doruklara taşıdı. Sevilen şarkılarını Arsuz’daki Expo alanında binlerce hayranı ile seslendiren Göksel, enerjisi, sahne performansı ve güzel sesiyle alandaki binlerce Hataylıya baharın coşkusunu yaşattı.


Haber Kaynak : İGFA

Bakan Şimşek: 'Borsa İstanbul' iddiaları manipülasyon girişimi

Bursa, sürdürülebilir turizm modeliyle ITB Berlin’de

Ramazan'da dijital tüketim arttı... Tüketim sahura kadar zirve yapıyor

Meram Belediye Başkanı Kavuş, Hafızlık Öğrencileriyle Sahurda Bir Araya Geldi

Meram'da İftar Sofrasında İstişare ve İş Birliği Vurgusu

Yeniden Sinematek’ten Lütfi Akad’a saygı duruşu

Bursa'da tasavvuf ezgileri gönüllere dokundu

Kayseri'de Türkiye'nin İlk Ulusal ve Uluslararası Arama-Kurtarma Lojistik Üssü Kuruluyor

Kocasinan Belediyesi Dost Eli Projesi ile Ramazan'da Yardımları Artırdı

İran kaynaklı hava sahalarında kısıtlama... 15 uçuş divert etti, İstanbul’a yoğunluk arttı

Eyyübiye'de 'Sakar Şakir' Filmi Gerçek Oldu: Başkan Kuş, Veresiye Defterini Kiloyla Satın Aldı

Sınırda ve limanda dev operasyon! 828 milyon TL’lik 484 kilo uyuşturucu ele geçirildi

“Filler ve Karıncalar” ile Yaşar Kemal’e saygı duruşu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemiz ateş çemberine sürüklenmemeli

Pendik'te 28 Şubat Postmodern Darbesi'nin Yıl Dönümü Anıldı