'Dünyanın En Etkili 100 Genci' listesinde yer aldı

'Dünyanın En Etkili 100 Genci' listesinde yer aldı

Ankara'da lise öğrencisi Alperen Konukbay, işitme engelliler için geliştirdiği uygulama ile ‘Dünyanın En Etkili 100 Genci’ listesinde yer aldı

ANKARA (İGFA) - TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi öğrencisi Alperen Konukbay, katıldığı uluslararası bir proje yarışmasında işitme engelliler için geliştirdiği uygulama ile ‘Dünyanın En Etkili 100 Genci' listesinde yer aldı.

17 yaşındaki öğrenci, bu başarısı ile 2024 yazında Oxford Üniversitesi'nde düzenlenecek özel bir zirveye de davet edildi.
 
Rise Challenge, Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt tarafından kurulan Schmidt Futures ile Oxford Üniversitesi bünyesindeki RhodesTrust Vakfı tarafından desteklenen, ‘Rise for the World' inisiyatifi tarafından her yıl dünya genelinde düzenleniyor. Listede toplum sorunlarına duyarlı projelerle başvuru yapan ve gelecek vadeden 15-17 yaş grubundan gençler yer alıyor.

Bu yıl 170 farklı ülkeden yaklaşık 430 bin başvurunun yapıldığı yarışmada, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi 12. sınıf öğrencisi Alperen Konukbay, işitme engelliler için geliştirdiği uygulama ile "100 Rise Global Winners" listesine girmeye hak kazandı.

Geliştirdiği uygulama ile yazılı metinleri işaret diline çevirmeyi başaran Alperen Konukbay, işitme engelli çocukların daha etkili ve hızlı okuma-yazma öğrenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Konukbay, yazılım uygulamasını geliştirirken, işitme engelli öğrencilerin okumayı öğrenirken karşılaştığı güçlüklerin tespiti için, Ankara'daki özel eğitim okullarındaki öğretmenler ve öğrenciler ile gönüllü olarak zaman geçirdiğini belirtti.


Haber Kaynak : İGFA

Gümüşhane Belediye Başkanı, Ayşe Alkaç'ı Ebediyete Uğurladı ve Sima Perde Mağazası Açılışına Katıldı

Muş Belediyesi 4 Noktaya Üstü Kapalı Durak Yerleştirdi

Türkiye-Afrika ilişkilerini güçlendirecek zirve İstanbul’da

Akyamaç'ta 2. Alıç Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Atık Su Arıtma Tesisinde İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısı'na Katıldı

Ardahan'da 'Serhat'ın Çocukları' Projesi Kapsamında Jimnastik Kursu Ziyareti

Balkan Güreş Şampiyonu Mehmet Esat Dedeoğlu Şanlıurfa'da Coşkuyla Karşılandı

İstanbul Beylikdüzü'nde 'Atatürk Kupası Voleybol Turnuvası' başladı

Keçiörenliler Anıtkabir'de Ankara'nın Başkent Oluşunu Kutladı

Maltepeli kadınlardan sağlık dayanışması

Akran zorbalığı artıyor... Çocuklarımızın duygusal güvenliği tehlikede

İzmit Çınar Akademi Öğretmenlerine Mesleki Gelişim Semineri

Bandırma'da Sunullah Mahallesi'nde Ada İçi Düzenleme Kararı Alındı

Yalova'da Afet Tatbikatı Gerçekleştirildi