DSİ bölgesel kalkınmayla topraklara bereket katıyor

DSİ bölgesel kalkınmayla topraklara bereket katıyor

DSİ bölgesel kalkınmayla topraklara bereket katıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü 11. Kalkınma Planı ve Tarım Şurası kararları doğrultusunda Bölgesel Kalkınma projeleri olan GAP, KOP, DAP ve DOKAP başta olmak üzere sulama yatırımlarını hızlandırarak verimli topraklarımızın bereketine bereket katmaya, Türkiye'yi su yatırımları ile ihya etmeye devam ediyor.

ANKARA (İGFA) - DSİ, bölgesel kalkınma projeleri ile Türkiye'yi su yatırımlarıyla ihya ediyor.

110 bin hektarlık Aşağı Seyhan Yedigöze İmamoğlu Projesi, 55 bin hektar Çumra 3. Merhale Projesi, 235 bin hektar Silvan Projesi, 134 bin hektar Aşağı Fırat 2.Merhale Projesi bunlardan sadece birkaçı olduğunu açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Dünya Bankası Finansmanı İle Sulama Modernizasyonu Projesi kapsamında su tasarrufu sağlamak ve suyun daha ekonomik kullanılması amacıyla sulamalarda kapalı sistem rehabilitasyonu çalışmalarına başladıklarını söyledi. Toplam 50 bin 398 hektar alana sahip olan projelerin Isparta Atabey, Manisa Alaşehir, Konya Ereğli İvriz Sol Sahil ve Yozgat Boğazlıyan Uzunlu Sulamaları olduğunu kaydeden Yıldız, GAP’ta sulanan alanın yüzde 58'e yükseldiğini kaydetti. 

KOP, GAP’TAN SONRA EN BÜYÜK SULAMA PROJESİ

Öte yandan KOP’un ise GAP’tan sonra en büyük sulama yatırımı olma özelliğini taşıdığını ifade eden Genel Müdür Yıldız, "Konya’nın su rüyasını gerçekleştirmek için uygulamaya konulan toplam 1 milyon 550 bin hektar olan sulama alanının yüzde 70 ’i hizmete alınmış, projenin kilit tesisi olan Mavi Tünel Projesi’nden ovaya su aktarılmaya başlanmıştır. KOP tamamlandığında milli ekonomiye yıllık toplam 3,12 milyar dolar katkı sağlanacaktır" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Düzce'de uyuşturucu kuryesine tutuklama!

Toroslar Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısını Gerçekleştirdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Çağlayancerit'e 20 Ayda 760 Milyon TL'lik Yatırım Yaptı

Türkiye'den uzayda tarihi başarı! Türkiye'nin uzaydaki hareket kabiliyeti başlıyor

Puro Flamenco, Çanakkale'de Flamenko Rüzgarı Estirdi

Yunusemre Hayvan Yaşam Merkezi, sahipsiz hayvanlara modern yuva oldu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce'den Dünya Engelliler Günü Mesajı

Eskişehir'de Tramvaylar Güvenlik ve Hijyen İçin Titizlikle Bakımdan Geçiyor

İBB KIŞ ŞARTLARI İÇİN ÖNLEMLERİNİ ALDI

Altınordu'da Heyelan Riskli Yol Taş Duvarla Güçlendirildi

Gürsu'da yanan ormanlar yeniden yeşeriyor... 15 bin fidan toprakla buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi, Aile Yılı Kapsamında Etkinlikler Düzenliyor

Karadeniz'in Su Altı Güzellikleri Fotoğraf Yarışması ile Görünür Oldu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı Yayımladı

Konya Yöresel Yemek Yarışması İçin Başvuru Süreci Başladı