DOSABSİAD'dan 'eşitlikçi politika' vurgusu

DOSABSİAD

DOSABSİAD'dan 'eşitlikçi politika' vurgusu

DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen çeşitli etkinliklere katılarak önemli mesajlar verdi. Başkan Çevikel, demokratik ve güçlü bir toplumun inşası için eşitlikçi politikaların gerekliliğine vurgu yaptı.

BURSA (İGFA) -  İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde konuşmacı olarak yer alan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, kadınların iş dünyasındaki önemine vurgu yaptı.

Ayrıca Başkan Çevikel, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Sabri Öz'ün moderatörlüğündeki kadınlar günü özel yayınına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Türkiye ile Güçlenen, Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar' programında da yer aldı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümmihan İşoğlu'nun da bulunduğu etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Çevikel, katılımcılarla iş dünyasındaki tecrübelerini paylaşırken, kadınların varlığının sadece iş hayatını zenginleştirmekle kalmadığını, aynı zamanda yeni bir perspektif ve yenilik getirdiğini belirtti.

Kadınların her alanda farkını ortaya koyan güçlü bireyler olduğunu vurgulayan Başkan Nilüfer Çevikel, “Bu özel gün, kadınların dünya üzerindeki varlığını, başarılarını ve mücadelelerini hatırlamak için bir fırsat. Çünkü kadınlar, her alanda farkını ortaya koyan, hayatın şekillenmesinde ve toplumun ilerlemesinde kritik rol oynayan güçlü ve değerli bireylerdir. Türkiye’de birçok sivil toplum kuruluşunda başkan olarak görev almak benim için sadece bir unvan değil, aynı zamanda kadınların gücünü ve potansiyelini ortaya koymanın da bir yolu. Kadınların iş dünyasındaki varlığı, sadece iş hayatını zenginleştirmekle kalmaz, aynı zamanda yeni bir perspektif ve yenilik getirir. Ben de iş dünyasında bir kadın girişimci olarak, kariyerim boyunca birçok benzersiz deneyim yaşadım. Bu tecrübelerin bazıları zorluklarla dolu olsa da inanıyorum ki her zorluk, bize daha da güçlenmemiz için bir fırsat sunar. Bugün hala karşılaştığımız bazı engeller var. Dünyada yaşanan toplumsal cinsiyet eşitliği sorunu çözülmediği sürece, kadınların iş yaşamında tam potansiyeline ulaşması mümkün olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Çevikel’e anlamlı güne olan katkıları ve desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.


Haber Kaynak : İGFA

Aksaray'da Atık Piller Ayrı Toplanarak Çevre Korunuyor

Kartal Kavşağı'nda Altyapı ve Ulaşım Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Serhivde Şenlikleri, Dengbêjlerin Sesiyle Silvan'da Başladı

Van Büyükşehir Belediyespor U-18 Takımı İl Şampiyonu Oldu

Van'da Akaryakıt İkmal Süreci Şeffaf ve Denetimli Bir Şekilde İşliyor

Mersin Şehir Tiyatrosu, Dünya Tiyatro Günü'nü Sahne ve Bildiriyle Kutladı

Diyarbakır'da 'Kadınlar Barışı Konuşuyor' Programı Düzenlendi

Dünya Tiyatrolar Günü, Diyarbakır'da Sahnelenen Kürtçe Oyunla Kutlandı

Kayseri'deki Örenşehir Mozaikli Yapı 'Ören Yeri' Statüsü Kazandı

Kayseri'de Türkiye'nin İlk Kökbörü Oyunları Düzenlendi

Şehir Tiyatroları Yöneticileri, Başkan Seçer'i Ziyaret Etti

Nevşehirli Turizm Rehberleri Kayseri'deki Yatırımları Yerinde İnceledi

Samsun'da İstiklal Meydanı, Tanıtım Merkezi ve Astorya Hizmete Açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, Dengbêj Evi'ni Ziyaret Etti

Diyarbakır'da Yerinde Çözüm Ekipleri 15 Bin Yurttaşla Görüştü