Dolandırıcıların yeni tuzağı: Dubai çikolatası!

Dolandırıcıların yeni tuzağı: Dubai çikolatası!

Dolandırıcıların yeni tuzağı: Dubai çikolatası!

Bilişim uzmanları, artan taleple ilgili olarak güvenilir markaları taklit etmekten tamamen sahte vitrinler oluşturmaya kadar uzanan bir dizi dolandırıcılığı ortaya çıkardı.

İSTANBUL (İGFA) - Dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler Dubai'nin lüks çikolatalarının tadını çıkarmaya hevesli. Ancak siber suçlular, durumdan şüphelenmeyen alıcıları kandırmak için bu trendden yararlanıyor.

Kaspersky uzmanları, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki tüketicileri hedef alan yeni bir dolandırıcılık kampanyası tespit etti.

Siber suçlular, güvenilir teslimat hizmeti Deliveroo ve ünlü Dubai çikolatasının üreticisi Fix Dessert Chocolatier'i taklit eden sahte web siteleri oluşturdu.

Siber suçlular, resmi mağazaların ve platformların görünümünü taklit ederek, tüketicilerin güvenini ve marka itibarını istismar ediyorlar ve şüphelenmeyen alıcıları hiçbir zaman teslim edilmeyecek çikolata "siparişleri" için ödeme yapmaya ikna ediyorlar.

Diğer bazı durumlarda dolandırıcılar dünyanın dört bir yanından bağımsız satıcılar gibi davranarak tamamen sahte e-ticaret platformları oluşturuyorlar.

Bu sahte web siteleri Dubai çikolatası sattığını vaat ediyor, ancak ödemeler tahsil edildikten sonra ortadan kayboluyor ve tüketicilerin eli boş ortada bırakıyor.

Bu gibi dolandırıcı işletmeler dünyanın her yerindeki kullanıcıları hedef alıyor.

Kaspersky Güvenlik Uzmanı Olga Svistunova, "Dolandırıcılar genellikle trendlerden faydalanmakta hızlı davranır. Dubai çikolatası çılgınlığı bunun en iyi örneği. Tüketicilerin heyecanını ve köklü markalara olan güvenini avlayan taktikler kullanmak, siber suçluların başarılı olması için etkili bir yoldur. Tüketicilerin kendilerini korumak ve hayal kırıklığına uğramamak için ayrıntılara dikkat etmesi, çevrimiçi mağazaların gerçekliğini doğrulamak için zaman ayırması ve alışılmadık derecede cömert görünen tüm fırsatlara karşı dikkatli olması çok önemlidir. Bunlar aldatma amaçlı olarak tasarlanmış olabilir." diye konuştu.

Uzmanlar, bu tip dolandırıcılıkların kurbanı olmamak için çevrimiçi alışveriş öncesinde internet sitesinin gerçekliğini doğrulamalarını, istenmeyen tekliflere karşı dikkatli olmaları, kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan kaçınılması, alışverişlerin güvenli ve doğrulanmış platformlarla yapılmasını istedi.


Haber Kaynak : İGFA

Tekirdağ Şarköy ve Çanakkale Ayvacık’ta yangınlara müdahale sürüyor

"En Uzun Gece" destanına ilk temsil

Seks bağımlılığı, tedavi edilmesi gereken ciddi sorun

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz, milletin şanlı destanıdır

İstanbul'da başlamadığı iddia edilen projede yüzde 14 ilerleme var

Üsküdar Üniversitesi, ilk hekimlerini gururla uğurladı

MİT’ten FETÖ’nün finans ağına operasyon! HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atandı

64 ilde FETÖ'ye 306 gözaltı!

İşte 2025'in ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk öğrencisi

TÜMKİAD Edirne Başkanı Oğuz Kurum'dan Ankara temasları

İSO’nun ikinci 500 listesinde Salihli’den 6 firma yer aldı

15 Temmuz treni 90 bin kilometre yol kat edecek

Moskova’da 'Rusların Gözünden 15 Temmuz' programı

15 Temmuz şehitleri “253 Portre” ile anıldı

İstanbul Valiliği: Bayrampaşa’daki olayın Kürtçe müzikle ilgisi yok