Doğal gaz ihracatı için iki ülke anlaştı

Doğal gaz ihracatı için iki ülke anlaştı

Doğal gaz ihracatı için iki ülke anlaştı

Anlaşma ile Türkiye ilk kez sınır komşusu olmayan bir Avrupa ülkesine boru hatlarıyla gaz ihracatı gerçekleştirecek.

ANKARA (İGFA) - Türkiye'den Macaristan'a doğal gaz ihracatı konusunda iki ülke arasında anlaşmaya varıldı.

Türkiye'nin enerji alanında stratejik hedefleri ve doğal gazda merkez ülke olma vizyonu doğrultusunda BOTAŞ ile Macaristan devlet şirketi MVM CEEnergy arasında tarihî bir doğal gaz ihracat anlaşması imzalandığı bildirildi.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün Macaristan'da gerçekleştirilen törende tarihî anlaşmaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Macaristan Enerji Bakanlığı Kamu Yönetiminden Sorumlu Müsteşarı ve MVM CEEnergy Yönetim Kurulu Başkanı Gabor Czepek'in himayelerinde Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özcan ile MVM CEEnergy Üst Yöneticisi Laszlo Fritsch'in imza attığı aktarıldı.

Türkiye'den Macaristan'a doğal gaz sevkiyatının gelecek yıldan itibaren başlamasının öngörüldüğü belirtilen açıklamada, anlaşmanın Türkiye'nin LNG altyapısının ve iki ülke doğal gaz depolama tesislerinin ortak menfaatleri çerçevesinde kullanılmasına dair iş birliğini de içerdiği dile getirildi.

Açıklamada, "Ülkemizin doğal gaz arz güvenliğinin teminatı olan BOTAŞ, Türkiye'ye sınır komşusu olmayan bir Avrupa ülkesine boru hatlarıyla doğal gaz ihracatı konusunda bir ilk olan anlaşmayla Avrupa'nın enerji arz güvenliğine de önemli bir katkı sağlayacaktır." ifadesi kullanıldı.

Türkiye, Bulgaristan ile ocakta 13 yıl süreyle yıllık 1,5 milyar metreküp doğal gaz ihracatı yapmak üzere anlaşma imzalamıştı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: doğal gaz ihracatı için iki ülke anlaştı

Türkiye birinciliği İzmir’e geldi

Yalova'da Öğrencilere Çölyak ve Glutensiz Yaşam Eğitimi Verildi

Süleymanpaşa'da Meme Kanseri Farkındalık Şenliği Düzenlendi

Van'da Yaşlı Bireyler Sıra Gecesi Etkinliğinde Buluştu

Çanakkale Belediyesi Çocuk Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

Alanya'da Atatürk Caddesi Kapsamlı Yenileniyor

Gümüşhane Belediyesi'nden Resmi Duyuru

İzmit Belediyesi Süleymaniye Mahallesi'nde Çevre Düzenlemesini Tamamladı

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un Annesi Fatma Sarıkurt Son Yolculuğuna Uğurlandı

13'ü Kırmızı Bültenle Aranan 15 Suçlunun Türkiye'ye İadesi Sağlandı

Eskişehir'de 'Günümüzden Geleceğe Bilim Yolculuğu' başladı

Manisa'da Kızılay İş Birliğiyle Kan Bağışı Kampanyası Düzenlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi yenilenebilir enerji yatırımlarıyla 145 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılıyor

2. Mezopotamya Su Forumu Diyarbakır'da başladı

Seyhan Kılınçarslan, 'Hayalimdeki Evi Tasarlıyorum' Sergisinde Öğrencilerle Buluştu