Diziniz ağrıyorsa merdivenden inip çıkmayın!

Diziniz ağrıyorsa merdivenden inip çıkmayın!

Diziniz ağrıyorsa merdivenden inip çıkmayın!

Fiziksel Tıp ve Robotik Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Çorum, dizlerinde sorun olanlar için merdivenden inip çıkmanın sakıncaları konusuna dikkati çekti.

İSTANBUL (İGFA) - Asansör yerine merdiven kullanmanın yararları saymakla bitmez. Ancak bu durum herkes için geçerli değil. Merdivenden inip çıkmak herkese iyi gelmiyor.

"Dizinizde ağrı varsa merdivenlerden uzak durmanız gerekiyor" diyen Fiziksel Tıp ve Robotik Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Çorum, dizlerinde sorun olanlar için merdivenden inip çıkmanın sakıncaları paylaştı.

İNERKEN AĞIRLIĞIMIZIN 3,5 KATI, ÇIKARKEN 2,5 KATI

"Dizimizde bilmediğimiz bir rahatsızlık varsa; merdiven çıkmak rahatsız edici hatta acı verici olabilir" diyen Doç. Dr. Çorum, "Aşağı inmek dizlere çok daha fazla baskı uygular. Merdivenlerden aşağı indiğinizde, diz kapağındaki kuvvet vücut ağırlığınızın 3,5 katıdır. Merdiven çıkmak da bir kişinin vücut ağırlığının 2,5 katı kadar bir kuvvet uygular.  Dizinizin ağrımasına rağmen merdiven kullanmakta ısrar ederseniz; zamanla dizinizi destekleyen kıkırdak parçalanabilir veya dejenere olabilir" dedi.

Çeşitli nedenlerden dolayı merdiven kullanmak zorunda olunduğunda uyulması gereken teknikleri açıklayan Doç. Dr. Çorum, "Çıkmak için basamağa adım atarken önce daha güçlü bacağınızı kullanın. Aşağı inerken daha zayıf bacağınızla başlayın.  Korkuluklardan tutunun. Tutunma, biraz ağırlığı azaltabilir ve eklemlerinizdeki baskıyı hafifletebilir. Her adımda tüm ayağınızın düz bir şekilde basamağa yerleştirildiğinden emin olun. Eşya taşıyorsanız bir sırt çantası kullanın" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Ticaret Bakanı Bolat: Ağustosta Cari Fazla Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Kocasinan'da Satranç Turnuvası: Geleceğin Liderleri Yetişiyor

Pakistanlı Bürokratlar Bağcılar Belediyesi'nde İncelemelerde Bulundu

Türkiye'de İkinci Çeyrekte 81,8 Milyar Dakika Telefon Görüşmesi Yapıldı

Mersin'de Kadın Çiftçilere Büyükşehir Desteği

Ardahan İl Jandarma Komutanlığı'ndan Emniyet Kemeri Uyarısı

Tepebaşı Belediyesi Özel Bireyleri Gezilerle Sosyal Hayata Kazandırıyor

Nilüfer Felsefe Buluşmaları'nda Kadın Hakları Felsefi Açıdan Ele Alındı

Ayyıldız Mahallesi 902 Ada İçi Düzenlemesi Onaylandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Aile Festivali'ni ziyaret etti

Vali Tuncay Akkoyun'un Dargeçit Taahhütleri Uygulamaya Konuluyor

9. Uluslararası Halk Dansları Festivali Side'de Sona Erdi

Kocasinan Belediyesi, Türkiye'de Kendi İmkânlarıyla Kentsel Dönüşüm Yapan İlk Belediye

2025 Yılı İlk 9 Ayda İhracat %4,1 Arttı, 27 İl 1 Milyar Doları Aştı

Şahinbey'de Filistin'e Destek İçin Yürüyüş Düzenlendi