Diyarbakır'da Rojin Kabaiş için oturma eylemi düzenlendi

Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak'ın da katıldığı eylemde, Rojin Kabaiş'in şüpheli ölümünün birinci yıldönümünde adalet talebi yükseltildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Rojin Kabaiş için düzenlenen oturma eylemine katıldı.

Rojin Kabaiş için Adalet Komisyonu, Van'da 27 Eylül 2024'te kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra 15 Ekim'de cansız bedeni bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş'e ilişkin Dağkapı Meydanı'nda oturma eylemi düzenledi.

Rojin Kabaiş'in şüpheli ölümünün birinci yıldönümündeki eyleme, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Serra Bucak, DBB Meclis üyeleri Hacer Kurt, Tuba Şanlı Ersöz, Şehnaz Elçi, Emine Akın, daire başkanları, Diyarbakır Barosu Başkanı Abdülkadir Güleç, Rojin Kabaiş'in ailesi, kadın örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ile kadınlar katıldı.

Oturma eyleminde, Rojin Kabaiş için Adalet Komisyonu adına konuşan Zeliha Taşkıran, bir yıldır süren mücadeleyi ve karşılaşılan engelleri kamuoyuyla paylaştı.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Keçiören'de Türk Halk Müziği Konseri Sanatseverlerle Buluştu

Bolu'da Köpeğe Yönelik Şiddet: Tüfekle Vurulduğu ve Ezildiği Ortaya Çıktı

Avukatlara 10 Milyar Lira Kredi Desteği

Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü Okçuluk Takımları Türkiye Şampiyonası'nda Podyuma Çıktı

Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nde Ailelere Yasal Haklar ve Sosyal Destekler Anlatıldı

Fevziye Camii Tuvaleti Yenilenerek Hizmete Açılıyor

Ölçü ve Ölçü Aletleri İçin Periyodik Muayene Zorunluluğu ve Süreleri Açıklandı

FETÖ Operasyonlarında 81 Şüpheli Yakalandı, Aralarında Aktif Kamu Görevlileri de Var

Mudanya'da Sömestr Tatili İçin Ücretsiz Akademi Programı Hazırlandı

Yomra Belediye Başkanı, Kaşüstü Mahallesi'ndeki Oyun Atölyesi Açılışına Katıldı

Çemişgezek'te Kar Mücadelesi: Okul Güzergahlarına Öncelik Veriliyor

Kapadokya Huzurevi Nevşehir'de Hizmete Açıldı

Kruvaziyer Yolcu Sayısı 2013'ten Sonra İlk Kez 2 Milyonu Aştı

Samsun Batı Çevre Yolu'nun Temeli Atıldı, Yıllık 2 Milyar Lira Tasarruf Bekleniyor

Pamukkale'de İki Mahallede Parselasyon Planı Askıya Çıkıyor