Diyarbakır'da Ramazan Bayramı için kapsamlı hazırlıklar tamamlandı

Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bayram süresince denetim, temizlik ve güvenlik hizmetlerini artırdı. Yapılan kontrollerde halk sağlığını tehdit eden yaklaşık 2 ton gıda ürününe el konuldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde ve bayram süresince sorumluluk alanındaki tüm birimleriyle hazırlıklarını tamamladı. Son günlerde yapılan denetimlerde halk sağlığını tehdit eden yaklaşık 2 ton bozuk gıda ürününe el konuldu.

Zabıta, Sağlık İşleri, Çevre Koruma ve Kontrol, Ulaşım ile İtfaiye Dairesi Başkanlıklarına bağlı ekipler, bayram boyunca sahada aktif şekilde görev yapacak. Kent genelinde denetim, ulaşım, temizlik ve acil müdahale hizmetleri kesintisiz sürdürülecek.

Yoğun Denetim ve Trafik Önlemleri

Bayram öncesinde artan insan ve trafik yoğunluğunu dikkate alan Zabıta Dairesi Başkanlığı, denetimlerini bayram sonuna kadar aralıksız sürdürecek. Bu kapsamda toplu taşıma araçları, ilçe minibüsleri ile ağır tonajlı ve sivil araçlara yönelik kontroller sıklaştırıldı. Mevzuata aykırı hareket edenlere yasal işlem uygulanacak.

Mezarlıklarda ve Kentte Güvenlik Tedbirleri

Arefe akşamı ve bayram sabahı, Mardinkapı, Şehitlik ve Yeniköy mezarlıklarında trafik akışının düzenli sağlanması amacıyla zabıta ekipleri görev başında olacak.

Kent genelinde patpat, havai fişek, maytap ve torpil gibi patlayıcı maddelerin satışına yönelik denetimler artırıldı. Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışına ise izin verilmeyecek.

2 Ton Bozuk Gıda Ürününe El Konuldu

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, bayram öncesinde yurttaşların yoğun olarak tükettiği gıda ürünlerine yönelik denetimlerini artırdı. Halk sağlığını riske atan, son kullanma tarihi geçmiş ve mevzuata aykırı koşullarda saklanan yaklaşık 2 ton gıda ürününe el konuldu. Ekipler, denetim çalışmalarını bayram süresince de sürdürecek.

Mezarlıklarda Bakım ve Temizlik

Yurttaşların bayram ziyaretleri göz önünde bulundurularak mezarlıklarda kapsamlı temizlik, bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Cadde ve Terminallerde Temizlik

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, yağışlı günler dışında ana arterler, cadde ve kaldırımlarda yıkama çalışmalarını sürdürüyor.

Ayrıca Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri (DİŞTİ) ile ilçe otogarlarında temizlik ve yıkama işlemleri bayram gününe kadar devam edecek.

İtfaiye 7/24 Görev Başında

İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ise bayram süresince meydana gelebilecek yangın ve acil durumlara karşı 7 gün 24 saat esasına göre görev yapacak.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Çankırı'da Bayram Öncesi Halk Pazarı Düzenlemesi

Mersin Büyükşehir, Ramazan Bayramı öncesi 'Mobil Kuaför' hizmetiyle vatandaşların yanında

Çanakkale'de Ramazan Bayramı'nda Mezarlıklara Ücretsiz Ulaşım Hizmeti

Mersin Büyükşehir, Ramazan Bayramı Öncesi Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti Verdi

20. Geleneksel Demre Folklorik Deve Gösterileri Festivali Gerçekleştirildi

Bozüyük'te Kadir Gecesi İftarında Bakkalcıoğlu ve Şeker Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

TBB Başkan Vekili Seçer, Çanakkale Zaferi'nin 111. Yılında Mesaj Yayımladı

Ramazan Bayramı’nda Kocaeli'de toplu ulaşım ücretsiz

İstanbul Maltepe'de 6 dalda spor kursları başladı

Diyarbakır'da Ramazan Bayramı için kapsamlı hazırlıklar tamamlandı

Kartal Katlı Kavşağı Projesi'nin Sözleşmesi İmzalandı

Eskişehir'de Gaziler ve Şehit Aileleri İftarda Bir Araya Geldi

Samsun'da Hafriyat Alanları Rehabilite Ediliyor, Kaçak Dökümlerle Mücadele Sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Rosa Kadın Derneği'ni Ziyaret Etti

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce'den 18 Mart Mesajı