Diyarbakır'da Kışlak İlaçlama Çalışmaları Başladı

Diyarbakır

Büyükşehir Belediyesi, haşerelerden kaynaklanan hastalıkların önlenmesi için 17 ilçede kışlak ilaçlama çalışmalarını başlattı. 290 personel ve 80 araçla yürütülen çalışmalar mart ortasına kadar devam edecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde haşerelere karşı kışlak ilaçlama çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında sivrisinek larvalarının barındığı rögarlar, kapalı kanallar, fosseptik çukurları ve kalorifer kazan daireleri ilaçlanıyor.

Bilimsel Mücadele Yöntemleri

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, sivrisinek, karasinek, yakarca ve kene gibi haşere popülasyonlarını kontrol altında tutmak için bilimsel mücadele yöntemleri uyguluyor. Çalışmalarla sıtma, tifo, kolera gibi hastalıkların önlenmesi hedefleniyor.

Geniş Çaplı Operasyon

İlaçlama faaliyetleri 290 personel, 80 araç ve 380 farklı makine ile 17 ilçe ve 1046 merkezde yürütülüyor. Ekipler, haşere popülasyonunu kontrol altında tutmayı ve ergin sivrisinek, karasinek ve tatarcıklara karşı mücadele etmeyi amaçlıyor.

Hedef Alanlar

Kışlak mücadelesi kapsamında merkezi ısıtma sistemleri, kalorifer kazan daireleri, fosseptik çukurlar, rögarlar ve kullanılmayan bina bodrumları gibi alanların ilaçlanması planlanıyor.

Kesintisiz Mücadele

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Vahap Saçaklı, ilk kez kesintisiz kışlak mücadele yapacaklarını belirtti. Kent merkezinde 4 ilçe ve bağlı köylerde 33 ekiple, kırsal ilçelerde ise 25 ekiple çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Vatandaş Desteği Önemli

Saçaklı, kış aylarında haşerelerin sıcak alanlara sığındığını, bu nedenle bodrumlardaki su birikintileri, kapalı bodrumlar ve metruk binalar konusunda vatandaşların ekiplere yardımcı olması gerektiğini vurguladı. Destek sayesinde mücadelenin daha sağlıklı yürütüleceğini kaydetti.

Kışlak ilaçlama çalışmalarının mart ayı ortalarına kadar devam edeceği, ardından yaz dönemi ilaçlama çalışmalarına başlanacağı bildirildi.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Süt dişlerinde düzenli fırçalama şart

Bursa'da liseli gençler Sabahattin Ali’yi derinlemesine okudu

Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı... Bu yıl anma değil, sahiplenme yılı olacak

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada

Simge’nin sahnesinde Sezen Aksu imzası! Akustik konser serisini Bostancı’da başlatıyor

Kurtuluş Kuş “Mest of ArabesQ” konser serisine başlıyor

Hızlı çözüm vadeden şok diyetlere dikkat! 

Gençler ailelerini yazacak... Son başvuru 6 Şubat

Simge'nin sahnesinde 'Sezen Aksu' imzası

Kurtuluş Kuş 'Arabesk'e mührünü vuruyor