Diyarbakır'da Kar Mücadelesi: Kış Lastiği Uyarısı Yapıldı

Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı nedeniyle tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürürken, kış lastiği olmayan araçların trafiği aksattığını belirterek sürücüleri uyardı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent merkezinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle ana arterler, hastane güzergâhları ve yoğun kullanılan alanlarda tuzlama ve kar küreme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, kış lastiği olmayan araçların trafiği aksattığını belirterek yurttaşlara uyarıda bulundu.

Diyarbakır’da sabah saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışıyla birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahadaki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, 40 araç ve 180 personelle kent genelinde tuzlama ve kar küreme çalışması yürütüyor.

Ana Güzergâhlarda Yoğun Çaba

Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde başta ana arterler olmak üzere yurttaşların yoğun olarak kullandığı güzergâhlarda çalışmalarını sürdüren ekipler, sürücü ve yayaların güvenliğini sağlamak amacıyla özellikle kavşaklar, yokuşlar ve köprü geçişlerinde öncelikli müdahalede bulunuyor. Ekipler ayrıca kaldırımlarda biriken karları temizleyerek yaya ulaşımını güvenli hale getiriyor.

Hastanelere Kesintisiz Erişim Sağlandı

Kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren DBB ekipleri, kent genelindeki hastanelere ulaşımı sağlayan güzergâhlarda tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Hastane girişleri ve çevresi kardan arındırılarak ulaşıma açık tutuldu.

Trafik Aksaklıklarının Ana Nedeni

Karla mücadeleye ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, meteoroloji verilerine göre kar yağışının etkisini artırmasının ve buzlanma riskinin devam etmesinin beklendiğini belirterek, can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla yurttaşlara uyarılarda bulundu.

Yapılan açıklamada, trafik akışında yaşanan yoğunluk ve sıkışmaların büyük bölümünün kış lastiği bulunmayan ve kar-buz koşullarına uygun olmayan araçların yolda kalarak trafiği kapatmasından kaynaklandığı ifade edildi. Bu durumun hem sürücüler hem de diğer yol kullanıcıları açısından ciddi riskler oluşturduğu, aynı zamanda acil müdahale ekiplerinin çalışmalarını da aksattığı vurgulandı.

Toplu Taşıma ve Tedbir Çağrısı

DBB, kış lastiği bulunmayan araçlarla trafiğe çıkılmaması, zorunlu haller dışında özel araç kullanımından kaçınılarak toplu taşımanın tercih edilmesi ve sürücülerin dikkatli ve tedbirli hareket etmesi çağrısında bulundu.

Açıklamada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ulaşımın aksamaması ve olumsuzlukların en aza indirilmesi için 7/24 sahada görev başında olduğu ve karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtilerek, yurttaşların göstereceği duyarlılığın daha güvenli bir kış sürecine katkı sunacağı kaydedildi.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kocasinan Belediyesi'nden Personeline 'Dış Mekân Süs Bitkileri' Eğitimi

Adalet Bakanı Gürlek, Ankara 2 No'lu Barosu'nu Kabul Etti

TİDER ve FLO, Odunpazarı Halk Market'e 500 Çift Ayakkabı Bağışladı

Siirt'te Yangında Hasar Gören Şeyh Ebul Vefa Camii Ramazan'a Hazırlandı

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Battani Bilim Merkezi'nde Öğrencilerle Buluştu

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Ramazan Ayı'nı Tebrik Etti

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'den Ramazan Mesajı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan'da 500'ü Aşkın Etkinlik Düzenleyecek

Çorlu Belediye Başkanı Sarıkurt'tan Ramazan Mesajı: "Bereketi Aynı Sofrada Paylaşalım"

Yalova'da Trafik Levhaları Yenilenerek Güvenlik Artırıldı

Çorlu Arama Kurtarma Ekibi'ne Psikoloji ve Kriz İletişimi Eğitimi Verildi

Samsun'da Ramazan Sokağı Etkinlikleri Yoğun İlgi Görüyor

Tepebaşı'nda Ramazan Ayı Öncesi Zabıta Denetimleri Sıklaştı

Diyarbakır'da Dünya Anadil Günü'nde Çok Dilli Etiket Dağıtımı

Esenler’de davullu vosvoslar sokaklarda