Diyarbakır'da Kadınlara Yönelik Dijital Eğitim Programı Tamamlandı

Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Temel Bilgisayar ve 3D Animasyon Eğitimi'ni tamamlayan kadınlara katılım belgeleri verildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadınların dijital teknolojilere erişimini artırmak ve istihdam olanaklarını güçlendirmek amacıyla ücretsiz "Temel Bilgisayar ve 3D Animasyon Eğitimi" programını tamamladı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen program kapsamında, önce bir aylık Temel Bilgisayar Eğitimi, ardından beş aylık 3D Animasyon Eğitimi verildi. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kadınlara katılım belgeleri takdim edildi.

Eğitim İçeriği ve Süreç

Temel Bilgisayar Eğitimi süresince katılımcılara; bilgisayar donanım ve yazılım bilgisi, Word, Excel ve PowerPoint gibi ofis programlarının kullanımı, internet erişimi ve dijital güvenlik, e-posta ve çevrimiçi iletişim ile dosya yönetimi konularında eğitim verildi.

Bu eğitimin ardından kadınlar, beş ay süren 3D Animasyon Eğitimi için sınava girdi. Sınavı başarıyla geçen katılımcılar, 3D modelleme, sahne tasarımı, karakter animasyonu, dijital içerik üretimi ve görsel hikâye anlatımı alanlarında eğitim aldı.

Dijital Dünyada Kadınların Yeri

3D Animasyon Eğitimi'ni tamamlayan kadınlar için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Konferans Salonu'nda belge teslim töreni düzenlendi.

Törende konuşan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Özden Gürbüz Sümer, dijital dünyada kadınların daha fazla yer almasının önemine dikkat çekti. Dijitalleşen dünyada kadınların, cinsiyet eşitsizliği nedeniyle birçok alandan dışlandığını belirten Sümer, bu nedenle özellikle genç kadınların bu tür eğitimlerle desteklenmesini önemsediklerini ifade etti.

Altyapı ve Gelecek Hedefleri

Eğitime yoğun ilgi gösterildiğini vurgulayan Sümer, şunları söyledi: "Bu yola 35 kişiyle başladık. Uzun ve emek isteyen 6 aylık bir sürecin ardından bugün bu yolu tamamlayan arkadaşlarımızla bir aradayız. Gururluyuz, umutluyuz. Bu elbette yeterli değil ama Büyükşehir Belediyesi olarak önemli bir altyapı oluşturduk."

Katılım belgesi alan kadınların süreci azimle sürdüreceğine inandıklarını dile getiren Sümer, katılımcıların eğitimlerini geliştirerek bu alanı meslek olarak sürdürmelerini çok istediklerini belirtti.

Katılımcılardan Teşekkür

Eğitim sürecinden duydukları memnuniyeti dile getiren kadınlar, kendilerine sunulan bu imkân dolayısıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, kursu başarıyla tamamlayan kadınlara katılım belgeleri takdim edildi.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Dulkadiroğlu'na Yeni Yaşam Merkezi Yapılıyor

Kayseri'de Hükümlülere Yönelik Topluma Uyum Seminerleri Düzenlendi

Kahramanmaraş'ta Cemil Meriç'in Düşünce Dünyası Masaya Yatırıldı

Kahramanmaraş'ta Çocuklar için Tiyatro Gösterisi Düzenlendi

Akyazı'da 5 Mahallenin Altyapısı Yenilendi: Su Kayıpları ve Kirlilik Önlendi

Sakarya'da TÖMER Öğrencileri Macera Parkı'nda Sosyal Uyum ve Adrenalin Dolu Bir Gün Geçirdi

İncesaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konserde müzikseverlerle buluştu

AFAD Başkanlığında Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Diyarbakır'da Kadınlara Yönelik Dijital Eğitim Programı Tamamlandı

ETİS yılbaşı öncesi uyardı: Güvenli olmayan e-ticaret sitelerine dikkat!

“İyilikte Kadın” kampanyasına uluslararası tanıtım

Yılbaşı sofrasında sağlık uyarısı: Aşırıya kaçmayın!

Tarihçi Mehmet Işık, Mükrimin Halil Yinanç'ı Elbistan'da Anlatacak

Van Beşyol Millet Bahçesi Kapalı Otoparkı Hizmete Açıldı

Kayseri'de Oto Sanayi Sitesi İş Yerleri Hak Sahiplerine Teslim Edildi