Diyarbakır'da ALO 153 Çağrı Merkezi'nden 6 Ayda 25 Bin Kürtçe Çağrı

Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin çok dilli hizmet kapsamında ALO 153 Çağrı Merkezi, son 6 ayda 25 bin Kurmanci çağrı aldı. Kurmanci hizmete yoğun ilgi gösteriliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin çok dilli belediyecilik hizmetleri kapsamında ALO 153 Çağrı Merkezi, son 6 ayda 25 bin Kurmanci çağrı aldı.

Çok Dilli Belediyecilik Hizmeti

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı'na bağlı ALO 153 Çağrı Merkezi, her gün binlerce yurttaşa belediye binasına gitmeden hizmet sunuyor. Bugüne kadar Türkçe hizmet veren çağrı merkezi, artık Kurmanci talepleri de kabul ederek yurttaşlara hizmet veriyor.

Dil Çeşitliliği Artıyor

Çağrı Merkezi'nde son 6 aydır verilen Kurmanci hizmetten 25 bin yurttaş yararlandı. Kurmanci'nin yanı sıra İngilizce ve Arapça hizmet vermek için de çalışmalar devam ediyor.

Yoğun Talep ve Memnuniyet

ALO 153 Çağrı Merkezi Koordinatörü Ahwelat Turhallı, Kurmanci çağrı hizmetine yurttaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Turhallı, "Neredeyse Kurmanci çağrılarımız Türkçe çağrılarla başa baş gidiyor. Yurttaşlar kendilerini kendi dillerinde ifade etmek istiyor. Mayıs ayından bu yana 25 binin üzerinde çağrı aldık. Yurttaşlar kendilerini ifade edebilmekten memnun" dedi.

Bir Telefon Uzaklıkta Hizmet

Turhallı, belediyelerle ilgili tüm sorunlara çözüm sunmak amacıyla hizmet verdiklerini ifade etti. "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ ve 17 ilçeyle çalışıyoruz. Yurttaşların bize bir telefon etmesi yeterli. Sorunu alıyoruz, ilgili birimlere gönderiyoruz. Birimler kısa süre içerisinde yurttaşlara dönüş sağlıyor" şeklinde konuştu.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Ticaret Bakanı Bolat, Romanya ile Ticaret Hacmini 20 Milyar Dolara Çıkarmayı Hedefliyor

Yeşilay’dan küresel bağımlılıkla mücadelede ortak akıl zirvesi

Ticaret Bakanı Bolat, Romanya'daki Cumhuriyet Bayramı Programında İlişkileri Değerlendirdi

TEGV Siirt Merkez Öğrenim Birimi açıldı

Olimpiyat şampiyonu Sharon van Rouwendaal Türkiye'de

Pamukkale’de tarihi maraton heyecanı

Petek Dinçöz zarafeti ile mest etti

Gupse Özay'dan yeni animasyon dizisi 'Gupi'

Yozgat Çayıralan Belediyesi sosyal tesisi açıldı

Korku evlerinde adrenalin ararken travma yaşanabilir!

Edirne Keşan’da Emniyet'ten şok uygulama

Tarsus'ta Cumhuriyet Coşkusu Engelsiz Eğitim Merkezi'nde Yaşandı

9 Kırmızı Bültenli 1 Ulusal Aranan Suçlu Yurda Getirildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Genç Kızın Hayalleri Vardı

Tarsus Belediye Başkanı Özbek Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu