Diyarbakır Kent Konseyi Genel Kurulu, Hava Koşulları Nedeniyle Ertelendi

Diyarbakır Kent Konseyi Genel Kurulu, Hava Koşulları Nedeniyle Ertelendi

Diyarbakır Kent Konseyi'nin 32. Olağan Genel Kurulu, olumsuz hava koşulları nedeniyle 10 Ocak'tan 24 Ocak tarihine ertelendi. Toplantıda Hevsel Bahçeleri'ndeki plansız yapılaşma ve kentteki işgaller ele alınacak.

Diyarbakır Kent Konseyi'nin 32. Olağan Genel Kurulu, olumsuz hava koşulları nedeniyle 24 Ocak tarihine ertelendi. Toplantının gündeminde Hevsel Bahçeleri ve On Gözlü Köprü çevresindeki plansız yapılaşmalar ile kentteki ortak kullanım alanlarındaki işgaller yer alıyor.

Diyarbakır Kent Konseyi, daha önce 10 Ocak Cumartesi günü yapılacağını duyurduğu genel kurul toplantısını ertelediğini açıkladı. Konseyden yapılan yazılı açıklamada, erteleme kararının katılımın sağlıklı ve güvenli şekilde sağlanması amacıyla alındığı belirtildi. Açıklamada, "10 Ocak Cumartesi günü yapılması planlanan Kent Konseyi 32. Olağan Genel Kurulu, mevcut hava koşulları ve 9 Ocak günü yeniden beklenen kar yağışı sebebiyle 24 Ocak Cumartesi gününe ertelenmiştir. Önemle duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Gündemde Plansız Yapılaşma ve İşgaller Var

Ertelenen genel kurulda, Hevsel Bahçeleri ve tarihi On Gözlü Köprü çevresinde yoğunlaşan plansız yapılaşmalar ele alınacak. Ayrıca, kent genelindeki meydanlar, caddeler, sokaklar ve kaldırımlarda yaşanan işgallerin de kapsamlı biçimde tartışılması bekleniyor.

24 Ocak'ta gerçekleştirilecek toplantıda alınacak kararların, ilgili kurumlarla paylaşılması ve kamuoyuna duyurulması planlanıyor.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Çukurhisar'da Ramazan İftarında Birlik Mesajları

Tepebaşı İklim Sözcüleri Programı'nda Yeni Mezunlar

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu'nun Yeni Çocuk Oyunu 'İçindeki Renk' Seyirciyle Buluşuyor

Odunpazarı Muhtarları Halk Market'e Destek Verdi

Ünye Belediyesi Aşevi Hizmetleri TRT Haber'de Yayınlandı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TFF'ye Dilekçe Verdi

MEB'den 'Türkçe'nin Avrupa’da akreditasyonu için adım

7 Bölge 7 Yemek Projesi'nin İlk Mutfağında İç Anadolu Lezzeti Arabaşı Hazırlandı

Şahinbey'de Çiftçilere 53 Milyon Fide ve 75 Milyon Metrekare Mera Desteği

Zeynep Uyumaz Eyüboğlu, Odunpazarı Belediye Konservatuvarı Öğrencileriyle Audition Atölyesi Gerçekleştirdi

Odunpazarı Belediyesi, Türkiye'nin En Başarılı 5 İlçe Belediyesi Arasında Yer Aldı

Hey Mobilitiy, Web Summit Qatar 2026’ya katıldı

Aksaray Milletvekili Aydoğdu, Selçuklu Külliyesi İçin Başkan Dinçer'e Teşekkür Etti

Kayseri'de Sanayicilerle İftar Buluşması Gerçekleşti

Bingöl'de Ramazan Etkinlikleri Programı Açıklandı