Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Eşitlik Birimi Kurulmasını Onayladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Eşitlik Birimi Kurulmasını Onayladı

Kadın Dostu Kentler Programı III kapsamında kurulacak birim, eşitlik perspektifini stratejik plan ve bütçe süreçlerine entegre edecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Meclisi, Kadın Dostu Kentler Programı III Protokolü kapsamında Eşitlik Birimi kurulmasını oy birliğiyle kabul etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısının üçüncü oturumu Eşbaşkan Doğan Hatun başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında imzalanan Kadın Dostu Kentler Programı III Protokolü kapsamındaki yükümlülüklerin etkin ve sürdürülebilir biçimde yürütülmesi amacıyla Eşitlik Birimi kurulmasına ilişkin önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Birimin Görev ve Hedefleri

Kadın Politikaları Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösterecek olan Eşitlik Birimi, veri temelli analizler yaparak ihtiyaçları ortaya koyacak. Birim ayrıca stratejik plan ve bütçe süreçlerine eşitlik perspektifi kazandıracak ve ilgili kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde çalışmalar yürütecek.

Eşitlik Birimi'nin yalnızca bir idari düzenleme olmanın ötesinde, kentte adil, kapsayıcı ve fırsat eşitliğini önceleyen bir yerel yönetim anlayışının güçlendirilmesine katkı sunması hedefleniyor.

Programın Kapsamı ve Hedefleri

Kadın Dostu Kentler III Programı

DBB, Kadın Dostu Kentler III Programı’na Mayıs 2025’te dahil oldu. Avrupa Birliği’nin (AB) finansal desteği, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ortaklığı ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun (UNFPA) uygulayıcılığında hayata geçirilen program, kadınların kentteki tüm hizmetlere, kaynaklara ve karar mekanizmalarına eşit erişimini ve aktif katılımını hedefliyor.

Üç yıl sürecek program kapsamında, Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu 25 belediye teknik destek alacak. Bu belediyelerde eşitlik birimleri, yerel eşitlik konseyleri ve yerel eşitlik komisyonları oluşturulacak ya da mevcut yapılar güçlendirilecek. Ayrıca kadınların öncelikli ihtiyaçlarını esas alan yerel eşitlik eylem planları hazırlanacak veya mevcut planlar güncellenecek. Böylece kadın haklarının korunması ve güçlendirilmesi, yerel yönetimlerin temel ve kalıcı çalışma alanlarından biri haline getirilecek.

 


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Kitap Fuarı'nı Ziyaret Etti

Tarık Tufan, Kepez Kitap Fuarı'nda Edebiyatın Gücünü Anlattı

Sinan Meydan, Kepez Kitap Fuarı'nda 'Atatürk'ün Mirası Laik Cumhuriyet'i Anlattı

Antalya'nın En İyi Ev Kütüphaneleri Kepez'de Ödüllendirildi

Ahmet Şerif İzgören, Kepez Kitap Fuarı'nda 'Hayata Değer Katmak'ı Anlattı

Mert Arık, Kepez Kitap Fuarı'nda Çocuklarla Hayallerin Gücünü Konuştu

Keçiören'de Gençler İçin ÇOGEP Programı Kapsamında Eğitim ve Sanat Buluşması

Eyüpsultan'da 'Derinliğin İz Düşümü' Karma Sanat Sergisi Açıldı

Eyüpsultan'da Yaşlılara Saygı Haftası'nda voleybol maçı düzenlendi

İstanbul Bakırköy'de sahne çiçek bahçesine dönüştü

Trabzon Tanıtım Günleri coşkuyla tamamlandı

Haftanın vizyon filmleri izleyiciyle buluştu

Kolon kanserinde alarm! Gençlerde artış dikkat çekiyor

DMM’den “Koşuyolu Hastanesi Satılıyor” iddialarına yalanlama

İstanbul Maltepe’de epilepsi farkındalığı için mor koşu