Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatun, 10 Ocak'ta Gazeteci Kuruluşlarını Ziyaret Etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatun, 10 Ocak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette, özgür ve hakikat odaklı gazeteciliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazeteci kuruluşlarını ziyaret ederek basın emekçileriyle bir araya geldi ve özgür gazeteciliğin önemine dikkat çekti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ni (GGC) ziyaret etti. Ziyarete, DEM Parti İl Eşbaşkanları Gülşen Özer ve Abbas Şahin ile Yenişehir, Kayapınar, Sur ve Bağlar belediyelerinin eşbaşkanları da katıldı.

Hatun: Hakikatin Taşıyıcıları

Eşbaşkan Doğan Hatun, gazetecilerin kutsal bir görev üstlendiğini belirtti. Hatun, "Biliyoruz ki emek veren, özgür düşünen ve fikirlerini özgürce dile getiren bir kişi haber yaptığında, o haberi hakikat üzerine kuracaktır. Ancak hakikati istemeyenler, halkın gerçek bilgilerden haberdar olmasını her zaman engellemek istiyor ve basın emekçilerini hedef alıyor" dedi.

Bedel Ödeyen Meslek

Hatun, basın çalışanlarının dünyanın pek çok yerinde ağır bedeller ödediğine işaret ederek, Filistin ve Halep örneklerini verdi. Kamuoyunu bilgilendiren gazetecilerin savaş bölgelerinde hedef alınmasının, basına yönelik baskının boyutlarını gösterdiğini ifade etti.

Baskılara Rağmen Kutsal Emek

Basın emekçilerinin ağır baskılar altında görev yaptığını vurgulayan Hatun, "Hegemonik güçler, halkın gerçekleri öğrenmesini istemediklerinde bunun acısını basın emekçilerinden çıkarıyorlar. Bu nedenle sizler kutsal bir emek veriyorsunuz. Halkın doğru bilgilendirilmesi için sahada ter döken tüm basın emekçilerinin emeğine sağlık. Yerel yönetimler olarak her zaman yanınızdayız" şeklinde konuştu.

Toplumun Gözü ve Kulağı

DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, gazetecilerin zor koşullar altında büyük bir özveriyle çalıştığını belirterek, basın emekçilerinin toplumun gözü ve kulağı olduğunu söyledi.

Özgür Basının Değeri

DEM Parti İl Eşbaşkanı Abbas Şahin ise gazetecilerin ağır koşullar altında çalıştığını ifade ederek, özgür basının büyük emeklerle var olabildiğini kaydetti.

Teşekkür ve Taahhüt

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eşbaşkanı Kesira Önel, ziyaret için teşekkür ederek, "Bu mirası bizden önceki meslektaşlarımızdan devraldık ve yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozarslan da gazeteciler gününü kutlayarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nden Mollaköy Projesi ve Sapanca Gölü Kararlılığı

Kahramanmaraş'ta Çocuklar Dinozor Dobizor ile Tiyatroda Buluştu

Eskişehir'de Arıcılığa Destek: Seyitgazi'de 300 Kilogram Fondan Yemi Dağıtıldı

Vali Hüseyin Aksoy, Eskişehir'deki Görevinin Ardından Başkan Ayşe Ünlüce'yi Ziyaret Etti

Sakarya'da Toplu Taşıma 2025'te 15 Milyon Yolcuya Ulaştı

Kayseri'de Kar Mücadelesi: 86 Mahalle Yolu Ulaşıma Açıldı

Kahramanmaraş'ta Kuzey İlçelerde Kar Mücadelesi İçin Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Kahramanmaraş'ta Kar Mücadelesi: Büyükşehir Ekipleri Kırsalda 7/24 Çalışıyor

Büyükşehir’den YKS ve KPSS Yolculuğunda Gençlere Güçlü Rehberlik

Kahramanmaraş'ta Kar Mücadelesi Aralıksız Sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatun, 10 Ocak'ta Gazeteci Kuruluşlarını Ziyaret Etti

Bucak, Halep'teki Saldırıları Kınadı ve Sürecin Çözüm Yönünde Evrilmesini Umduğunu Belirtti

Kahramanmaraş'ta Çocuklar İçin Masal Dinletisi Düzenlenecek

Kahramanmaraş'ta Kar ve Kuvvetli Yağış Uyarısı

16. Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu Yağmura Rağmen Coşkuyla Koşuldu