Diyanet'ten seçmeli derse özel teşekkür

Diyanet

Diyanet'ten seçmeli derse özel teşekkür

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2023-2024 yeni eğitim-öğretim yılında 5. ve 9’uncu sınıflarda “Kur’an-ı Kerim” ve “Peygamberimizin Hayatı” seçmeli derslerini tercih eden öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye edeceklerini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan “Dersimi Seçiyorum Kur’anımı Alıyorum” projesini açıkladı.

Başkan Erbaş proje kapsamında, 5. ve 9’uncu sınıflarda “Kur’an-ı Kerim” ve “Peygamberimizin Hayatı” seçmeli derslerinden en az birini tercih eden öğrenciye Kur’an-ı Kerim hediye edeceklerini belirtti.

Sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulunan Başkan Erbaş, şu ifadelere yer verdi:

https://twitter.com/DIBAliErbas/status/1699477445915574759

“Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim; Allah’ın yeryüzüne en büyük nimetidir. İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir hidayet rehberidir, kalplere şifadır, müminlere rahmettir. Bizlere ‘iyi insan’ olmayı öğretir ve sevgili Peygamberimiz (s.a.s.); Kur’an’ı bize getiren, öğreten ve yaşanan bir hayata dönüştüren en büyük öğretmendir, alemlere rahmet olarak gönderilmiştir, güzel ahlakın en güzel örneğidir.

Bunun için okullarımızda ‘Kur’an-ı Kerim’ ve ‘Peygamberimizin Hayatı’ derslerini seçen öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bu dersleri seçmesini her öğrencimize önemle tavsiye ediyorum. Bu dersi seçen öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim’lerini biz hediye edeceğiz inşallah.


Haber Kaynak : İGFA

Seks bağımlılığı, tedavi edilmesi gereken ciddi sorun

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz, milletin şanlı destanıdır

İstanbul'da başlamadığı iddia edilen projede yüzde 14 ilerleme var

Üsküdar Üniversitesi, ilk hekimlerini gururla uğurladı

MİT’ten FETÖ’nün finans ağına operasyon! HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atandı

64 ilde FETÖ'ye 306 gözaltı!

İşte 2025'in ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk öğrencisi

TÜMKİAD Edirne Başkanı Oğuz Kurum'dan Ankara temasları

İSO’nun ikinci 500 listesinde Salihli’den 6 firma yer aldı

15 Temmuz treni 90 bin kilometre yol kat edecek

Moskova’da 'Rusların Gözünden 15 Temmuz' programı

15 Temmuz şehitleri “253 Portre” ile anıldı

İstanbul Valiliği: Bayrampaşa’daki olayın Kürtçe müzikle ilgisi yok

Milletin yazdığı diriliş destanı 9. yılında

DMM: Bayrampaşa’daki iddialar gerçeği yansıtmıyor