Diyanet İşleri'nden Ramazan mesajı

Diyanet İşleri

Diyanet İşleri'nden Ramazan mesajı

İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Ramazan, kendimizle yüzleşmemiz, kitabımızla buluşmamız, hayatımızı muhasebe etmemiz, hata ve günahlarımızdan arınarak bütün benliğimizle Rabbimize yönelmemiz için eşsiz bir fırsattır” dedi

ANKARA (İGFA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gönül dünyasını güzelleştiren, haneleri, sokakları, camileri, çarşıları, her yerde huzur ve bereketini hissettiren bu manevi iklimi birlikte ihya etmenin huzurunu yaşayacaklarını belirten Prof. Dr. Erbaş, rahmet ayı Ramazan’ın gönüllerimize ferahlık, hanelere huzur, Türkiye'ye bereket ve tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini diledi.

Ramazan ayının paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma mevsimi olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Ali Erbaş, yayımladığı mesajında, "Bu ayda vereceğimiz fitrelerimiz, zekâtlarımız, sadakalarımız ve yapacağımız tüm iyiliklerimiz, Yüce Rabbimizin bizlere bahşettiği sayısız nimetlere karşılık bir şükür borcudur. Bu sebeple iyiliklerin kat kat karşılık bulacağı bu günlerde ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, yoksullara, kimsesizlere, yetimlere el uzatmak, onların ihtiyaçlarını gidermek, öncelikli görevimiz olmalıdır. Bize umut bağlayan, bizden bir yardım eli bekleyen kardeşlerimizin sıkıntılarını bir nebze de olsa giderebilmek, bizim için en büyük kazanım olacaktır. Dolayısıyla zekât, fitre, sadaka ve iftar sofralarımızla iyiliği ve bereketi çoğaltmanın gayreti içerisinde olalım" çağrısında bulundu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: diyanet işleri'nden ramazan mesajı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Sinemada bugün: 6 yeni film vizyonda!

Okullar sağlık merkezine dönüşüyor! Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek bilinci artıracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin haysiyet davasıdır

İstanbul'da Kent Lokantaları'nda 18. şube Eyüpsultan'a

İstanbul Beylikdüzü 23 Nisan'a hazırlanıyor

İkinci elde talep patlaması! Son iki haftada yüzde 30 artış

Evde bakım hizmetleri hayat kurtarıyor

Mehmet Mesut Çakmak, TUSAF’ın yeni başkanı oldu

İnşaat malzemesi ihracatı Şubat 2025’te geriledi

Yaş sınırlarını aşıyor! 22 Nisan gecesi Fişekhane’de büyüleyici bir gösteri…

Konya’da gençler, ülke için üretmeye teşvik ediliyor

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’in kazananları belli oldu

Çocuklarda kasık fıtığına dikkat

Şampiyon pilotlar, 30 kadın Co-Pilotu pistlere hazırladı