Dış ticarette ihracat ve ithalat artışta

Dış ticarette ihracat ve ithalat artışta

Dış ticarette ihracat ve ithalat artışta

TÜİK'in açıkladığı Ağustos ayına ilişkin Dış Ticaret Endeksleri'nde ihracat birim değer endeksi yüzde 3,6 artarken, ithalat birim değer endeksi yüzde 2,9 arttı. İhracat ve ithalatın miktar endeksleri ise azalış kaydetti.

ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu, Ağustos ayına ilişkin Dış Ticaret Endeksleri'ni açıkladı.

Buna göre, ihracat birim değer endeksi Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde yüzde 11,8 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 7,4 arttı, yakıtlarda yüzde 10,2 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 2,7 arttı.

İHRACAT MİKTAR ENDEKSİ YÜZDE 1,2 AZALDI

İhracat miktar endeksi Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde yüzde 6,6 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 3,6 arttı, yakıtlarda yüzde 7,8 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 0,8 azaldı.

İTHALAT BİRİM DEĞER ENDEKSİ YÜZDE 2,9 ARTTI

İthalat birim değer endeksi Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 8,8 arttı, yakıtlarda yüzde 5,4 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 1,1 arttı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 0,9 arttı.

İthalat miktar endeksi Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,2 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 7,7 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 6,1 arttı, yakıtlarda yüzde 5,6 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 7,7 azaldı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: dış ticarette ihracat ve ithalat artışta

42. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın Onur Yazarı ve Teması Belirlendi

Küresel ticaret savaşı gölgesinde Türkiye ekonomisi pozitif ayrışacak

TEKNOFEST KKTC ziyaretçi kayıtları başladı!

15. MIXX Awards Türkiye Ödülleri sahiplerini buldu

TEB ve OSBÜK’ten sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm için iş birliği

Nur Esin’in konuğu Erbaş’tan şaşırtan itiraflar

ÇEDBİK'in yeni yönetimi belli oldu.

Artweeks Istanbul XI. Solo Edisyon başladı

Çocuklar geleceğin şehirlerini çiziyor

Mobilitenin geleceği bu zirvede masaya yatırılacak

TOFAŞ Fenerbahçe Beko'yu ağırlayacak

Şişecam Uluslararası Cam Konferansı sektörü buluşturdu

Tarihin derinliklerine Çırağan Sarayı'nda yolculuk

GAZİRAY Projesi tam gaz sürüyor

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul için geri sayım başladı