Dijital okuryazarlık Türkiye'de büyüyor

Dijital okuryazarlık Türkiye

Dijital okuryazarlık Türkiye'de büyüyor

Netflix, Habitat Derneği ve ICC Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen Geleceğin Ekranı Projesi, ikinci dönemini ‘Geleceğin Ekranı Zirvesi’yle tamamladı

ANKARA (İGFA) -Netflix, Habitat Derneği ve ICC Türkiye iş birliğiyle düzenlenen ‘2. Geleceğin Ekranı Zirvesi’ Ankara’da gerçekleştirildi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in katıldığı ve bir konuşma yaptığı zirvede; dijital okuryazarlık, bilinçli içerik tüketimine yönelik yöntem ve araçlar ile yeni dönemde aile çocuk ilişkisi gibi pek çok başlık ele alındı.

TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi’nin ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen zirvede, proje eğitimlerine bugüne kadar Türkiye’nin 70 ilinden 2500 ebeveyn ve öğretmenin katılım sağladığı ve onlar aracılığıyla 40 bini aşkın çocuğa ulaşıldığı açıklandı.

Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Mavili, projenin ulaştığı noktanın kendilerine mutluluk verdiğini söyledi.

Mavili, Netflix olarak üyelere çocuk profilleri ve ebeveyn kontrolleri başta olmak üzere aileleri için en doğru tercihleri yapmalarını sağlayacak kapsamlı ve etkili araçlar sunduklarını belirterek, "Yaptırdığımız bir kamuoyu araştırması, üyemiz olan ebeveynlerin yüzde 98’inin bu araçları faydalı bulduğunu gösteriyor. Bununla birlikte çocuklarımıza dijital içerik tüketimi alanında doğru tercihler yapmalarını sağlayacak beceriler kazandırmak da önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu amaçla iki yıl önce başlattığımız Geleceğin Ekranı Projesi, büyük ilgi gördü ve hızla büyüdü. İki yılda 16 ebeveyn ve öğretmen eğitimi ile 24 podcast yayını gerçekleştirdik. Proje ortaklarımızın ve uzman akademisyenlerin desteğiyle yaklaşık 2500 öğretmene ve ebeveyne ulaştık, onlar aracılığıyla Türkiye'nin dört bir yanından 40 bini aşkın çocuğa erişme imkanını yakaladık. Ülkemize, çocuklarımızın geleceğine fayda sağlayan başarılı bir projeye imza atmış olduğumuz için gururluyuz" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Manisa Büyükşehir'den İmamoğlu’na yerinde destek

Dünyanın dövme tasarımlı ilk uçağı havalandı

Bursaspor'un şampiyonluk maçının stadı değişti!

2025 Fashion Trust'ta ışıldadılar

İstanbul Büyükşehir Şile'deki kaçak yapıları yıktı

Bursa'da ‘Çevre Düzeni Planı’ çalışmaları ‘Paydaş Çalıştayı’ ile sürüyor

Marble İzmir 30'uncu kez kapılarını açtı!

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi'nden Konya'ya ziyaret

Başkan Bozbey, Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye: Kendi ettiniz, kendi buldunuz

Dilan-Engin Polat çift için Adli Tıp'tan rapor çıktı! Çektikleri video gündem olmuştu

İstanbul Beylikdüzü'nde Kültür ve Sanat etkinlikleri dolu dolu geçecek!

Kağıt bordro kullanımı iş davaları riskini artırıyor

Meta, +18 altı kullanıcıları için güvenliği genişletti! Instagram'da canlı yayın kısıtlaması

TUCSAP kapsamında Veteriner Hekimlere nekropsi setleri dağıtıldı