Devlet korumasındaki gençlerin üniversiteli olma sevinci

Devlet korumasındaki gençlerin üniversiteli olma sevinci

Devlet korumasındaki gençlerin üniversiteli olma sevinci

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden yararlanan ve bu yıl gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren 742 gençten 312’si üniversiteli oldu.

ANKARA (İGFA) - Aile ve  Sosyal Hizmetler Bakanlığının bakım ve koruması altında olup da  Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren 742 gençten 312’si üniversiteye yerleşti.

YKS’de aldıkları yüksek puanlarla dikkati çeken Mevlüt  Enes Türkoğlu 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Recep Can Özyeğin Üniversitesi İletişim ve Tasarımı bölümünü kazanırken, 13 öğrenci mühendislik, 12 öğrenci de siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümüne kayıt hakkı kazandı
 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bugüne kadar olduğu gibi öğrenim hayatları boyunca da gençlerimizi destekleyeceklerini söyledi.

Bakan Yanık, "YKS’de sözel alanda 494.09 puanla Türkiye 323’üncüsü olan Manisa’dan Recep Can Özyeğin Üniversitesi İletişim ve Tasarımı bölümünü, sayısal alanda 520.53 puanla Türkiye 6.457’ncisi olan Amasya’dan Mevlüt Enes Türkoğlu da 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince  yapılan yerleştirme sonuçlarına göre üniversiteye yerleşmeye hak kazanan devlet korumasındaki 312 gençten 148’i lisans, 164’ü ön lisans bölümlerine kayıt hakkı elde etti. Üniversiteye yerleşen gençlerden 2’si tıp, 13’ü mühendislik, 12’si siyaset bilimi ve kamu yönetimi, 2’si Almanca öğretmenliği, 2’si sosyal bilgiler öğretmenliği, 1’i tarih öğretmenliği, 1’i Türkçe öğretmenliği,  2’si psikoloji, 22’si sosyal hizmet, 11’i sosyoloji, 4’ü çocuk gelişimi, 2’si ilahiyat bölümünü kazandı" dedi.

Üniversitelerde okuyan toplam 516 öğrencimizi desteklediklerini belirten Bakan Yanık, üniversiteli olmanın sevincini yaşayan gençleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.


Haber Kaynak : İGFA

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor

Trenlerde arızalar hareket halindeyken tespit edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzzetbegoviç'i Dolmabahçe'de ağırladı

İstanbul-Moskova arasında iş birliği protokolü

2,9 milyar TL'lik tarımsal destekler hesaplarda

Sıfır Atık'ta 185 milyar TL ekonomiye geri kazandırıldı... 7. yıl sloganı belirlendi

İletişim'den 'Suriyelilere özel hastane' iddialarına açıklama

Gaziantep'te uzun namlulularla poz vermişlerdi... Gereği yapıldı!

MEB 81 ile yazısını gönderdi... O kurslar kapatılacak!

En fazla Ro-Ro taşımaları Avrupa’ya oldu... 1,7 milyon araç denizden taşındı

İşte bugün vizyona giren filmler

TBB: Siyasi yasak da dahil cezai sonuç doğuracak onama toplumsal barışa zarardır!

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Serhat Akın'a silahlı saldırı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2053 vizyonuyla ileri teknolojileri hedefliyoruz

Hava kalitesinin 'Kara Rapor'u! Nüfusun yüzde 92'si halen kirli hava soluyor