Devlet korumasındaki gençlerin üniversiteli olma sevinci

Devlet korumasındaki gençlerin üniversiteli olma sevinci

Devlet korumasındaki gençlerin üniversiteli olma sevinci

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden yararlanan ve bu yıl gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren 742 gençten 312’si üniversiteli oldu.

ANKARA (İGFA) - Aile ve  Sosyal Hizmetler Bakanlığının bakım ve koruması altında olup da  Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren 742 gençten 312’si üniversiteye yerleşti.

YKS’de aldıkları yüksek puanlarla dikkati çeken Mevlüt  Enes Türkoğlu 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Recep Can Özyeğin Üniversitesi İletişim ve Tasarımı bölümünü kazanırken, 13 öğrenci mühendislik, 12 öğrenci de siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümüne kayıt hakkı kazandı
 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bugüne kadar olduğu gibi öğrenim hayatları boyunca da gençlerimizi destekleyeceklerini söyledi.

Bakan Yanık, "YKS’de sözel alanda 494.09 puanla Türkiye 323’üncüsü olan Manisa’dan Recep Can Özyeğin Üniversitesi İletişim ve Tasarımı bölümünü, sayısal alanda 520.53 puanla Türkiye 6.457’ncisi olan Amasya’dan Mevlüt Enes Türkoğlu da 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince  yapılan yerleştirme sonuçlarına göre üniversiteye yerleşmeye hak kazanan devlet korumasındaki 312 gençten 148’i lisans, 164’ü ön lisans bölümlerine kayıt hakkı elde etti. Üniversiteye yerleşen gençlerden 2’si tıp, 13’ü mühendislik, 12’si siyaset bilimi ve kamu yönetimi, 2’si Almanca öğretmenliği, 2’si sosyal bilgiler öğretmenliği, 1’i tarih öğretmenliği, 1’i Türkçe öğretmenliği,  2’si psikoloji, 22’si sosyal hizmet, 11’i sosyoloji, 4’ü çocuk gelişimi, 2’si ilahiyat bölümünü kazandı" dedi.

Üniversitelerde okuyan toplam 516 öğrencimizi desteklediklerini belirten Bakan Yanık, üniversiteli olmanın sevincini yaşayan gençleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.


Haber Kaynak : İGFA

Yalova'da Sömestr Etkinlikleri Yoğun Katılımla Son Buldu

Tepebaşı ve Üsküdar Belediyeleri Kardeş Şehir Protokolü İmzaladı

Haliliye'ye Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu Yapılıyor

Karatay'da Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesi'nin İkinci Etabı Başladı

Nilüfer ve Balıkesir Belediyeleri Tarım İş Birliğini Görüştü

Haliliye Belediye Başkanı Canpolat, Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Hamamyolu Caddesi'nde Ağaç Budama Çalışmaları Başlıyor

Şahinbey Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi'nde Güz Dönemi Eğitimleri Tamamlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar'daki Yılkı Atlarına Kış Desteği Sağladı

Kayseri Büyükşehir Zabıtasına Toplumsal Olaylara Müdahale Eğitimi

ORC Araştırması: CHP'nin Oy Oranını En Çok Artırdığı İller Açıklandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Laboratuvarı Uluslararası Akreditasyon Aldı

Şahinbey'de Umre Ödüllü Kitap Yarışmasından Dönen Öğrenciler Protokolle Buluştu

Yalova Belediyesi, Yılın İlk Hastane Ziyaretlerini Gerçekleştirdi