DEVA'dan Bakan Dönmez'i istifaya çağırdı

DEVA

DEVA'dan Bakan Dönmez'i istifaya çağırdı

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Isparta’daki 72 saatlik elektrik kesintisinin ardından yaşanan mağduriyetlerde süreci yönetemeyen Enerji Bakanı Fatih Dönmez’i istifaya davet etti.

ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, partisinin genel merkezinde bir basın açıklaması yaptı.

Şahin’in gündeminde Isparta’daki 72 saatlik elektrik kesintisinin ardından yaşanan mağduriyetler vardı.

Şahin, süreci yönetemeyen Enerji Bakanı Fatih Dönmez’e istifa çağrısında bulundu.

Türkiye'DE hafta sonu Isparta’da yaşanan trajediyi üzüntüyle takip ettiklerini belirten İdris Şahin, "İktidar ise, yarım milyon vatandaşımızın yaşadığı Isparta’da 72 saatlik elektrik kesintisine kayıtsız kaldı. Yaşlı, hasta, çoluk çocuk bütün Ispartalılar zor kış şartlarında donma tehlikesi geçirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yoğun kar yağışı uyarısına rağmen, merkezi yönetim ve belediye Ispartalı vatandaşlarımızı tam dört gün yalnız bıraktı. Isparta’da yaşanan olaylar iktidarın öngörüsüz ve başarısız yönetiminin bu ülkenin insanlarına kestiği çok ağır bir faturadır” dedi.

İktidara seslenen Şahin, "DEVA Partisi’nin 17 Ağustos 2021 tarihinde açıkladığı “Afet Yönetimi Eylem Planı”nı okusaydınız, Isparta’mızın ve ülkemizin başına bu sıkıntılar gelmezdi. Gelse bile en azından tedbirleri daha farklı alınır ve bu mağduriyetler katlanarak büyümezdi. Son yaşadığımız, akaryakıt zamları, elektrik zamları ve elektrik kesintileri Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminin, DEVA Partisi’ne göre ucube yönetim anlayışını bir kere daha gözler önüne serdi. Gelişmiş demokrasilerde cumhurbaşkanı ve bakanlar dahil kimse layüsel yani sorumsuz değildir" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'i istifaya çağıran İdris Şahin, "Bu süreci yönetemeyen, vatandaşımızı zorlu kış şartlarında soğuğa mahkûm eden, akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlarla milletimizi araç kullanamaz duruma getiren Enerji Bakanı Fatih Dönmez derhâl istifa etmelidir. Bu istifa, başarısızlığı dolayısıyla milletten helallik isteyen Fatih Dönmez’in siyasi hayatında atacağı en onurlu imza olacaktır" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Milli bisikletçiler Portekiz'de kürsüyü paylaştı

YKS’ye hazırlananlara hızlandırılmış bitirme rehberi

10 ton kokain operasyonunda Türkiye ayağı... 7 şüpheli yakalandı

Sibel Can zarafetiyle göz kamaştırdı

Sakarya’da gençlik sahneye hazırlanıyor

Sürücüler dikkat! D-100 Bolu Dağı Geçidi'nde kar ve buzlanma

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kıyafet Evleri ile Ailelerin Giyim Giderlerini Hafifletiyor

Bayraklı'da Yarıyıl Tatili Çocuklar İçin Kültür ve Sanat Şenliğine Dönüşüyor

Nâzım Hikmet, Bursa'da 124. Doğum Yılında Anıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demirci'de Kent Lokantası, Halk Mandıra ve Halk Ekmek Büfesi Açtı

E-Ticarette Fahiş Fiyat Artışlarına Karşı Yeni Denetim ve Yaptırım Tedbirleri

Gümüşhane Belediye Başkanı, Emniyet ve Trafik Şube Müdürlüklerine Teşekkür Etti

Kayseri Kent Konseyi, Kent Gönüllüleri için başvuruları başlattı

Aile sağlığı ebe ve hemşireleri görmezden geliniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, Demokratik Birlik İnisiyatifi Genel Kurulu'nda