DEVA'dan 'alternatiflere hazırız' mesajı... DEVA arayış içerisinde!

DEVA

DEVA'dan 'alternatiflere hazırız' mesajı... DEVA arayış içerisinde!

DEVA Partisi, Gelecek ve Saadet partileri ile yapılan ve 'olumsuz' sonuçlanan görüşmelere yönelik değerlendirmelerde bulunurken, "Önümüzdeki dönemde farklı seçenekleri görüşmeye ve değerlendirmeye hazırız" mesajı verdi.

ANKARA (İGFA) - Ali Babacan genel başkanlığındaki DEVA Partisi, Gelecek ve Saadet partileri arasında yapılan görüşmelere dair kamuoyunu bilgilendirmede bulundu. 

DEVA Partisi'nin kurulduğu ilk günden bu yana diğer siyasi partilerle diyalog ve işbirliği süreçlerini çok önemli görmüş, genel seçimler öncesinde 6 siyasi partiyle beraber yapılan çalışmaların bu işbirliğinin en ileri örneğini sergilediklerini belirterek, "Bilindiği üzere genel seçimler sonrasında TBMM’de grup kurma ve birleşme konularında DEVA, Gelecek ve Saadet Partileri arasında çeşitli seçenekler üzerinde bir görüşme ve değerlendirme süreci yaşanmıştır. Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Davutoğlu, Gelecek Partisi ile DEVA Partisi’nin birleşmesiyle ilgili Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’a bir model önerisi getirmiştir. Önerilen birleşme modeli, parti yönetiminde çift başlılık ve mesaj karmaşasına yol açacağı ve sürdürülebilir olmayacağı gerekçeleriyle uygun bulunmamıştır" ifadeleri yer aldı.

Bu arada üç partinin kendi tüzel kişiliklerini korurken belli sayıda milletvekili vererek yeni bir çatı parti kurmak suretiyle ortak grup oluşturma modeliyle ilgili DEVA Partisi içinde kapsamlı değerlendirmeler yapıldığının vurgulandığı bilgilendirme mesajında, "Yetkili kurullarımızda yapılan görüşmelerde, mecliste grup kurmanın önemli olacağı vurgulanmış, ancak söz konusu modelin vatandaşlarımızca doğal karşılanmayacağı, zihin karmaşasına yol açacağı, yönetişim sorunları çıkaracağı ve partilerin kendi öz kimliklerinin gelişimini engelleyeceği yönündeki görüşler ağırlık kazanmıştır. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan, bu grup kurma modeliyle ilgili olumsuz görüşleri Sayın Davutoğlu ve Sayın Karamollaoğlu ile paylaşmıştır" denildi.

Diyalog ve işbirliğini önem verdiklerini vurgulayan DEVA Partisi'nin önümüzdeki dönemde farklı seçenekleri görüşmeye ve değerlendirmeye hazır olduğunun altı çizildi.


Haber Kaynak : İGFA

Nallar: Kentsel Dönüşüm Önceliği Yüksek Katlı Binalar Olmalı

Altınordu'da Kar Mücadelesi: 1.668 Kilometrelik Yol Ağında 7/24 Çalışma

Gölhisar Belediyesi, Duyuruları 'Cepte Anons' Uygulaması İle Cep Telefonuna Gönderecek

Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu'nun İkinci Toplantısı Gerçekleştirildi

Kepez'de Kayıt Dışı Seyyar Satıcı ve Dilencilere Yönelik Ortak Denetim

Kahramanmaraş'ta Anaokulu Öğrencileri Masal Dinletisiyle Buluştu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 2026 İlan ve Reklam Vergisi Takvimini Açıkladı

Toroslar Belediye Başkanı, Doğal Yaşam Alanlarının Mali Yüküne Dikkat Çekti

Göktaş: Kamuda 13 Bin 385 Görme Engelli Vatandaş İstihdam Edildi

Konya'da Kar Mücadelesi: 31 İlçede 1.885 Personel ve 790 Araçla 24 Saat Hizmet

Altınordu'da 8 Yıldır Atıl Kalan Yer Altı Otoparkı Yenileniyor

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Temizlik Personeline Yönelik Müdahaleyi Kınadı

Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Çalışan Gazeteciler Günü'nde Basın Mensuplarıyla Buluştu

İSTANBUL’DA YARIYIL TATİLİ ŞÖLENİ BAŞLIYOR

Mudanya'da Cemevi Projesi İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı