GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

DEVA: Son seçimleri olacak

DEVA: Son seçimleri olacak

DEVA: Son seçimleri olacak

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada seçim yasasına ilişkin değişiklik tasarısını ve 14 Mart Tıp Bayramı’nı değerlendirdi.

ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, seçim yasasına ilişkin değişiklik tasarısına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Şahin yaptığı değerlendirmede iktidarın kendi mutfağında pişirdiği aşı dayatmasını doğru bulmadıklarını belirterek, "Toplumun tamamını ilgilen bir yasa değişikliği, TBMM’de grubu bulunan, temsil edilen tüm siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınarak hazırlanmalıydı. İktidarın kendi mutfağında pişirdiği aşı 84 milyona dayatmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

DEVA Partisi olarak ilk günden bu yana Türkiye'yi yönetmeye talip olduklarını ve seçim barajı gibi bir endişemizin olmadığını birçok kez dile getirdiklerini anlatan Şahin, "Seçim yasasında temsilde adaleti sağlamak amacıyla, barajın düşürülmesi ve seçim bölgesinin daraltılmasıyla ilgili düzenlemeleri gerçekleştireceğimizi parti programımızda milletimize taahhüt ettik. Seçim kanununda yapılmak istenen bir kısım değişikliklerin uygulamadan kaynaklanan olumsuzlukları gidermeye yönelik olduğunu görmekle birlikte, asıl amacın iktidar partilerinin önümüzdeki seçim sonuçlarını domine etmeye yönelik beyhude bir çabası olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda seçim barajının yüzde 10’dan yüzde 7’ye düşürülmesini olumlu bir adım olarak görmekle birlikte, yeterli de bulmuyoruz. DEVA Partisi olarak bu ülkenin her bir ferdinin TBMM’ye yansımasını istiyor ve bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.

Şahin, tarihte seçim mühendisliğiyle kazanılan seçim olmadığını belirtti. Şahin, önümüzdeki seçimlerin Cumhurbaşkanlığı'nın elindeki imkanların bir parti lehine seferber edeceği son seçim olacağını iddia etti.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: deva: son seçimleri olacak

Bursa'da asırlık Ramazan geleneği sahurda yaşatıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Evde Bakım ve Temizlik Hizmetlerini Ramazan'da da Sürdürüyor

Bursa'nın Müşküle Mahallesi'nde Altyapı Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Şubat Ayı Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu Enes Sad Beşbadem, Balkan Karate Şampiyonası'nda Bronz Madalya Kazandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Yıldız Erkekler B Takımı Voleybol Ligi Şampiyonu Oldu

Bursa, Sürdürülebilir Turizm Modelini ITB Berlin'de Tanıtacak

Nevşehir Belediyesi Spor Kulübü, Kros Süper Ligi Finalinde Türkiye Kürsüsünde

Nevşehir'de Üniversiteli Gençler Geleneksel Halı Dokuma Sanatıyla Buluştu

Nevşehir'de Dört Mahalleyi İlgilendiren Planlı Su Kesintisi Duyuruldu

Özay Gönlüm, Vefatının 26. Yılında Denizli'de Anıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Korosu'ndan Yalçın Dikici'ye Anma Konseri

Kepez'de Doğal Gaz Yatırımları Hızla Büyüyor

Başkan Kocagöz: 'Kepez, Antalya'nın Geleceği Oldu'

Kepez'de Yeni Sokak ve Otopark Alanı Hizmete Açıldı