DEVA Partili Bilgiç, Dışişleri'ni uyardı

DEVA Partili Bilgiç, Dışişleri

DEVA Partili Bilgiç, Dışişleri'ni uyardı

DEVA Partisi Genel Başkanlık Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Koordinatörü Abdurrahman Bilgiç, Türkiye ile Libya Ulusal Birlik Hükûmeti arasında 3 Ekim’de imzalanan Mutabakat Belgesi’ni değerlendirdi.

ANKARA (İGFA) - DEVA Partili Abdurrahman Bilgiç, Libya’da Trablus Hükûmeti ile hidrokarbonlar alanında imzalanan mutabakat muhtırası üzerine yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanlığı’na uyarılarda bulundu.

Bilgiç, “Eğer Mısır’ı ve Libya’daki Temsilciler Meclisi’ni ikna etme yolunu bulmazsanız, Yunanistan’a istismar ve propaganda imkânı tanırsınız. Dünyayı karşınıza alırsınız” dedi.

Sosyal medya hesabından video yayınlayan Bilgiç, Türkiye’nin Akdeniz’de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını koruması gerektiğini vurguladı.

https://twitter.com/A_Bilgic_/status/1577736533255327744

Hatırlanacağı gibi, Türkiye ile Libya’daki Ulusal Birlik Hükûmeti arasında mutabakat muhtırası imzalanmasının üzerine Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias dün yaptığı basın toplantısında “Avrupa Birliği, ABD, Almanya ve Mısır’ın Türkiye’nin uygulamalarını kınadığını görmekten memnunuz” açıklamasında bulunmuştu.


Haber Kaynak : İGFA

22 yıl sonra gelen iade... “Melek Heykeli” yerine döndü

Tekstilde geleceğin kodları Bursa'da yazıldı

Kanser artık yaş tanımıyor!

İstanbul Bakırköy'de minik eller can verdi

Minguzzi ailesinden Başkan Tugay’a ziyaret

EPDK’dan doğal gaz tarifelerine revizyon... Yeni üst sınırlar 1 Nisan’da yürürlükte

Kırıkkale'de Çocuk Trafik Eğitim Parkı'ndan 20 Bin Öğrenci Faydalandı

32 Yıllık Trafik Polisi, Motosiklet Konvoyuyla Mesleğine Veda Etti

Körfezdeki dev temizliğe hayran kaldılar... Dip Çamuru Projesi etkiledi

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Alınca Mahallesi'nde İncelemelerde Bulundu

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Esnaf ve Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Frankofon Film Festivali Nilüfer'de Başladı

Yeşilyurt'ta Otizm Yaşam Merkezi Nisan'da Açılıyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, Aşağıbağlar'da Vatandaşlarla Buluştu

Aksaray'da Atık Piller Ayrı Toplanarak Çevre Korunuyor