GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

DEVA 'ekonomik eylem'i açıkladı

DEVA

DEVA 'ekonomik eylem'i açıkladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ekonomi ve finans politikaları eylem planını açıkladı.

İSTANBUL (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısında partisinin ekonomi ve finans politikaları eylem planını açıkladı.

Babacan, partisinin ekonomi ve finans politikaları eylem planında yer alan bazı maddeleri açıklarken, istikrar odaklı ekonomi ve finans politikaları izleyeceklerine vurgu yaptı.

"Vakti zamanında bana ‘Fren Ali’ diyenlerin Türkiye’ye dayattığı ‘dur-kalk tipi’ istikrarsız büyüme modelini derhal terk edeceğiz" diyen Babacan, "Ortaya koyduğu hedeflerin hiçbirini tutturamayan ve sürekli güven kaybına uğrayan anlayışa son vereceğiz. Mali kural uygulamasını hayata geçireceğiz. Mali disiplin anlayışını kalıcı hale getirerek öngörülebilirliği arttıracağız. Temel bütçe büyüklüklerine ilişkin daimî nitelikte sayısal hedefler, sınırlamalar ve ilkeler belirleyeceğiz" dedi.

Kişi başına düşen milli geliri, Cumhuriyet tarihinde ilk defa iktidarlarının birinci döneminin sonunda yüksek gelirli ülkeler grubuna yükselteceklerini söyleyen Babacan, enflasyon ve işsizlik oranlarında tek haneli rakamları hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ardından söz alan partinin Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı eylem planının ayrıntılarını paylaştı.

119 maddeden oluşan eylem planında öne çıkanlar şöyle oldu:

- Ücretliler üzerindeki vergi yükü azaltılacak.
- Varlık Fonu ve Cumhurbaşkanlığı’na bağlı politika kurulları kapatılacak.
- Tüm harcamalar bütçeye taşınacak.
- KÖİ projeleri denetlenecek ve mali kural uygulanacak.
- Kamu İhale Kanunu AB standartlarına göre yazılacak.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: deva 'ekonomik eylem'i açıkladı

Seatrade Cruise Global'de Türkiye’yi tanıttılar

ABD'deki Türk akademisyenden öğrencilere tavsiye

TİDER’in 5. Gıda Bankacılığı Zirvesi İstanbul’da düzenlendi

OGM Orman Okulları çocukları doğa ile buluşturuyor

New York’ta İmamoğlu'nun tutukluluğuna protesto

'Eş zamanlı üçlü pist' devreye giriyor

İstanbul soruşturmasındaki 14 tutuklu farklı cezaevlerine nakledildi

İznik’in tarihi zenginliği Bursa Kitap Fuarı'nda konuşuldu

Singapur Kruvaziyer Limanı’nda yenileme başladı

Küresel savaş ekonomiyi pozitif ayrıştıracak... Enflasyon yıl sonunda yüzde 27,5 yerine 29,5'e gerileyecek

Sabancı Gençlik Seferberliği’ne Davos’tan ödül

Aybüke Albere İstanbul’da sahneyi salladı

İstanbul Bakırköy'de 'Köy Enstitüleri' konuşuldu

İzmir'de engelleri dansla kaldırdılar

Navigasyon tembelleştiriyor mu?