Destek çağrısı karşılık buldu

Destek çağrısı karşılık buldu

Destek çağrısı karşılık buldu

Deprem felaketinden etkilenen bölgeler için konteyner üretimine devam ettiklerini dile getiren Yako Groups'un çağrısına olumlu yanıt geldi.

İSTANBUL (İGFA) - Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki yıkıcı deprem sonrası Yako Groups, bir yardım kampanyası başlatarak depremzedelere destek olmak amacıyla konteyner üretimine geçti. Maliyetine konteyner üretimine başlayan firma, daha hızlı ve daha fazla üretim için prefabrik yapı tesliminde KDV indirimi talebi çağrısında bulunmuştu.

Bu çağrı olumlu dönüş bulurken Cumhurbaşkanı imzasıyla yürürlüğe girecek düzenlemeyle prefabrik yapı ve konteynerlerin, depremden etkilenen 10 ilde afetzedeler ile ilgili kurum ve kuruluşlara tesliminde KDV oranının yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 1'e düşürüldüğü bildirildi.

Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez, "Oransal açıdan baktığımızda ise 6 konteynerde 1 konteyner alımının ücretsiz olması anlamına geliyor. Yine indirim doğrultusunda sağlanan imkan ile 6 milyon vatandaşımız yerine aynı maliyetle 7 milyon vatandaşımız barınma imkanına sahip olabilecek. Bu destekleyici karar için devlet bürokrasisi ve karar mercilerine teşekkür ediyoruz. Bu elim hadise karşısında tek yürek olarak, birlik içinde hareket etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: destek çağrısı karşılık buldu

TİDER ve Cargill'den Odunpazarı Belediyesi Halk Market'e Temel İhtiyaç Desteği

Ihlara Cam Teras, Ramazan Bayramı'nın İkinci Günü Ziyaretçi Kabul Edecek

Kartal'da Ramazan Ayı Dayanışma ve Sosyal Belediyecilikle Geçti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar Erzincan'da

Meram Belediye Başkanı Kavuş'tan Ramazan Bayramı Mesajı

Aksaray'da Ramazan İftar Çadırları 100 Bini Aşkın Kişiyi Ağırladı

İpekyolu'nda Bayram Temizliği Tüm Mahallelerde Başladı

Haliliye Belediye Başkanı ve AK Parti İlçe Teşkilatı Devteyşti'de Vatandaşlarla Buluştu

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

Toroslar Belediyesi, Ramazan Bayramı Öncesi Yaş Almış Vatandaşlara Kişisel Bakım Hizmeti Sundu

Pendik'teki Camiler Ramazan Bayramı Öncesi Temizlenip Dezenfekte Edildi

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ramazan Bayramı'nı Kutladı

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Aksaray'da Arefe Günü Kabir Ziyaretleri İçin Hazırlıklar Tamamlandı

Yunusemre Belediyesi'nde Ramazan Bayramı Bayramlaşması Gerçekleştirildi