Derya Yanık Şuşa'yı ziyaret etti

Derya Yanık Şuşa

Derya Yanık Şuşa'yı ziyaret etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Azerbaycan’a yaptığı çalışma ziyareti kapsamında Merdinli Köyüne, Fuzuli Uluslararası Havalimanına ve 28 yıl aradan sonra Ermenistan’ın işgalinden kurtarılan Şuşa’ya ziyarette bulundu.

ANKARA (İGFA) -  Bakan Derya Yanık, 19-21 Temmuz 2022 tarihli Azerbaycan ziyaretinin üçüncü gününde Ermenistan'ın 1993'te işgal ettiği Fuzuli şehrine geldi. Tarihi Merdinli Mescidi'nde incelemelerde bulunan Bakan Derya Yanık, daha sonra Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na gitti ve yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Derya Yanık, program kapsamında Azerbaycan'ın Şuşa kentindeki tarihi Yukarı Gövher Ağa Mescidi'ni ziyaret etti. Yanık, burada yaptığı konuşmada Ermeni işgali döneminde yaşananların derin üzüntü verdiğini belirtti. Azerbaycan ve Türkiye'nin her zaman yan yana olduğunu vurgulayan Bakan Derya Yanık, gelecekte tüm dünyanın her alanda bugünden daha güçlü bir Azerbaycan göreceğine olan inancının tam olduğunu söyledi.

Bakan Derya Yanık'a gezisi sırasında Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk Sorunları Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova da eşlik etti.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: derya yanık şuşa'yı ziyaret etti

Bursa'nın Coğrafi İşaretli Ürünleri Turist Rehberlerine Anlatıldı

Şanlıurfa'da Öğretmenler Günü Tenis Turnuvası Tamamlandı

Bursa'da Atatürk Spor Salonu'nun yeni yüzü yükseliyor

Bursa'da Şoförlere Defansif ve İleri Sürüş Eğitimi

Bursa'da Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Konferansı Düzenlendi

Bursa'da Toplu Taşıma Güvenliği İçin Kapı Kamerası Sistemi Devreye Alındı

Kemer'de Mola Evi Engelli Bireylerin Hizmetine Açıldı

Aydın'da Doğa Yürüyüşleri Mastaura Antik Kenti Rotasında Sürüyor

Muş'ta Çar Çayı Projesi Kapsamında Köprü Yenileme Çalışmaları Tamamlandı

KESK Heyeti, Van Mitingi Öncesi Muş Belediye Eş Başkanlarını Ziyaret Etti

Muş'ta 25 Kasım'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Etkinliği Düzenlendi

Muş Belediyesi, Kürtçe Şiir ve Söyleşi Etkinliği Düzenledi

Muş'ta Kadın Sağlığı ve Şiddetle Mücadele Paneli Düzenlendi

Muş Belediyesi'nin 2025 Yılı Son Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş'ta Cumhuriyet Caddesi'nde Trafik Güvenliği İçin Kasis Çalışması Tamamlandı