Derya Yanık Şuşa'yı ziyaret etti

Derya Yanık Şuşa

Derya Yanık Şuşa'yı ziyaret etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Azerbaycan’a yaptığı çalışma ziyareti kapsamında Merdinli Köyüne, Fuzuli Uluslararası Havalimanına ve 28 yıl aradan sonra Ermenistan’ın işgalinden kurtarılan Şuşa’ya ziyarette bulundu.

ANKARA (İGFA) -  Bakan Derya Yanık, 19-21 Temmuz 2022 tarihli Azerbaycan ziyaretinin üçüncü gününde Ermenistan'ın 1993'te işgal ettiği Fuzuli şehrine geldi. Tarihi Merdinli Mescidi'nde incelemelerde bulunan Bakan Derya Yanık, daha sonra Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na gitti ve yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Derya Yanık, program kapsamında Azerbaycan'ın Şuşa kentindeki tarihi Yukarı Gövher Ağa Mescidi'ni ziyaret etti. Yanık, burada yaptığı konuşmada Ermeni işgali döneminde yaşananların derin üzüntü verdiğini belirtti. Azerbaycan ve Türkiye'nin her zaman yan yana olduğunu vurgulayan Bakan Derya Yanık, gelecekte tüm dünyanın her alanda bugünden daha güçlü bir Azerbaycan göreceğine olan inancının tam olduğunu söyledi.

Bakan Derya Yanık'a gezisi sırasında Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk Sorunları Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova da eşlik etti.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: derya yanık şuşa'yı ziyaret etti

5 kıtadaki 5G deneyimi Türkiye'ye getirmeye hazırız

İstanbul Bakırköy’de pazar denetimleriyle güvenli alışveriş dönemi

İstanbul Maltepe’de okul kantinlerinde sıkı denetim

Çanakkale Belediyesi Açık Veri Platformu Hizmete Girdi

Kahramanmaraş'ta Münazara Turnuvası Finali 16 Ekim'de

L’Étape Türkiye by Tour de France’da Asperox Bikepedia rüzgar gibi esti

Bakan Göktaş: 16 Yaş Altı Sosyal Medya Bağımlılığına Karşı Önlem Geliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne Sağlıklı Kentler Birliği'nden çevre ödülü

Denizli'de 102 Genç Cumhuriyetin Yıldönümünde Çevre Temizliği Yaptı

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Yiğit, Belediye Başkanı Çerçioğlu'nu Ziyaret Etti

Aksaray'da Kasaplara Hijyen ve Fiyat Denetimi

Hendek'te 3 bin 100 metrelik içme suyu hattı devreye giriyor

Konya potada yenilmezlik serisini 5'e çıkardı

Ev Hayvanları Yetiştiricilerine Sertifikalı Eğitim Programı

Yalova'da Dünya E-Atık Günü Etkinliğinde 700 Kilogram Elektronik Atık Toplandı