Deri sektöründen mühendis adaylarına burs ve iş garantisi

Deri sektöründen mühendis adaylarına burs ve iş garantisi

Deri sektöründen mühendis adaylarına burs ve iş garantisi

Deri Sektörü, sektörün daha nitelikli deri mühendislerine sahip olması için 2021/22 Eğitim yılında da Deri Mühendisliğini tercih edecek başarılı gençlere asgari ücrete varan miktarda burs vermeye hazırlanıyor.

İZMİR (İGFA) - Deri sektörünün her yıl en az 25 deri mühendisine ihtiyaç duyduğunu açıklayan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, sektör olarak başarılı gençlere deri mühendisliğini tercih ettikleri takdirde burs verme kararı aldıklarını söyleid.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (EDMİB) ve İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) olarak deri mühendisliğinin algısını üst seviyelere çıkarmak ve öğrencilerin bu bölümleri daha çok tercih etmelerini sağlamak için Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ile 2019 yılında protokol imzaladıklarını anımsatan Zandar, "Projeye başladığımızın ilk senesi 2019 yılında 12 öğrenci burs hakkı kazandı. Önümüzdeki dönemde daha yüksek rakamlara ulaşmalıyız.” dedi.  
 
Zandar, sektörde ciddi bir mühendis açığı olduğunu bu yüzden bölümden mezun nitelikli mühendislerin iş bulmakta sorun yaşamayacağını vurguladı.

“Burs projemiz kapsamında üniversite giriş sınavında ilk 20 bine giren gençlerimize asgari ücret, 20 bin-60 bin arasında yer alan gençlerimize asgari ücretin %70’i, 60 bin-100 bin arasına girenlere ise asgari ücretin %50’si tutarında burs olanağı sağlayacağız" diyen Zandar, "Türkiye’de deri mühendisliği eğitimi veren tek bölüm Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü’nde yer alıyor. Projemizin hem sektörümüzün yetişmiş eleman ihtiyacının karşılayacağına hem de projemizin sektörümüzün gerçek potansiyelini ortaya çıkaracağına eminiz. Öğrencilerimiz bu protokolle akademi-sektör işbirliği neticesinde mezun olunca sektörde direk iş bulma garantisine sahip" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Sektörün ilk yeşil etiketli kablo ürünü 'E Path' tanıtıldı

Bakan Bolat: Ekonomide sürekli büyüyoruz

Navlun endeksindeki düşüş sürecek mi? Arz-talep dengeleri yeniden şekilleniyor

En az 50 kilogram tekno atık toplayan çalışanlarını ödüllendirdi

İçtur, Antalya’nın vergi rekortmenleri arasında yer aldı

Hindi eti üretimi 8 ayda yüzde 17,1 arttı

Rektör Yusuf Leblebici: “Birlikte yaratmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz”

Ağustos'ta süt ve süt ürünlerimi arttı

Bakan Şimşek: 3 bin 400 büyük şirketi izaha davet ettik

Ticaret ve perakende satış hacmi artışta

Yurt dışında tatile rağbet artıyor

Enerji sektörünün “dinamik” girişimcileri ödüllendirildi

Bakan Bolat'tan 'Ödemeler Dengesi' değerlendirmesi

Toplam ciromuz arttı

Türk şirketleri Üsküp'e yöneliyor