Deprem riskine karşı modüler çözüm! 3 yılda 1 milyon konut mümkün

Deprem riskine karşı modüler çözüm! 3 yılda 1 milyon konut mümkün

Deprem riskine karşı modüler çözüm! 3 yılda 1 milyon konut mümkün

İstanbul'da peş peşe yaşanan depremler kentsel dönüşümün aciliyetini hatırlattı. Modüler inşaat yöntemiyle 3 yılda 1 milyon deprem dirençli konut üretilebileceği belirtildi.

İSTANBUL (İGFA) - Marmara Denizi’nde meydana gelen 6.2’lik deprem, Türkiye’yi deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleştirdi.

Resmi verilere göre, İstanbul’da 1,5 milyon riskli bina bulunurken, bunların yüzde 30’unun acilen dönüştürülmesi gerekiyor.

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Şimşek, modüler inşaat yönteminin kentsel dönüşümde zaman kazandırabileceğini vurguladı.

Modüler inşaatın fabrikalarda üretilen modüllerin şantiyede birleştirilmesiyle yüzde 40 daha hızlı ve güvenilir yapılar sunduğunu ifade eden Şimşek, “İstanbul’da 3,8 milyon riskli konut var. Bugüne dek sadece 695 bin konut dönüştürüldü. Yıllık 300 bin konut için 2 milyon ton çelik ve 72 bin iş gücü gerekiyor. Ülkemizin 50 milyon ton çelik kapasitesiyle, 6 TOGG fabrikası büyüklüğünde bir tesisle 3 yılda 1 milyon modüler konut üretilebilir” dedi.

Deprem dirençli yapılar, can ve mal kayıplarını önlemenin yanı sıra ekonomik zararları da azaltacak.


Haber Kaynak : İGFA

Kartal'da Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi Mezunları ile Buluştu

Nilüfer Belediyesi Beşevler Sanayi Sitesi'nde temizlik ve düzenleme çalışmaları başlattı

Cizre Belediyesi Personel Hizmetleri A.Ş. Sınav Sonuçları Açıklandı

Kartal'da PED4ALL Projesi'nin İkinci Periyodik Toplantısı Gerçekleştirildi

Kepezspor Futbol A.Ş, Bucaspor'u 1-0 mağlup etti

Alanya Uluslararası Plaj Sporları Merkezi Kış Turizmine Katkı Sağlıyor

Mamak Belediyesi Ankara'nın Başkent Oluşunun 102. Yılını Kutladı

Eyüpsultan Belediyesi Kadın Voleybol Takımı sezonun ilk maçında sahasında oynadı

Ankara'nın Başkent Oluşunun 102. Yılı Kutlandı

Karatay Tabiat Mektebi Erasmus Öğrencilerini Ağırladı

Yalova'da Çocuk Tiyatrosu Yeni Sezona 'Başka Bir Dünya' ile Başladı

Rabia Tekin, Yıldızlar Balkan Judo Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

Ticaret Bakanı Bolat: Ağustosta Cari Fazla Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Kocasinan'da Satranç Turnuvası: Geleceğin Liderleri Yetişiyor