Denizli'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Farkındalık Programı Düzenlendi

Denizli

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin 25 Kasım kapsamında düzenlediği üç günlük program, 'Serçenin Gözyaşı' filminin gösterimi ve yönetmen söyleşisiyle sona erdi.

Denizli'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Farkındalık Programı Düzenlendi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen farkındalık etkinlikleri, kadına yönelik şiddeti konu alan "Serçenin Gözyaşı" filminin özel gösterimi ve Yönetmen Aysun Mehdiabbas'ın katıldığı söyleşiyle tamamlandı.
29.11.2025

Üç Günlük Farkındalık Programı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen ve üç gün süren program, "Şiddeti tanı, sınırını koru" temasıyla gerçekleştirilen panel ve Cumhuriyetin iz bırakan kadınlarının hikâyelerini sahneleyen tiyatral gösteri gibi etkinliklerin ardından "Serçenin Gözyaşı" filmi ile sona erdi. DBB Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu'nda gerçekleşen final etkinliğine Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Marım, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Meral Alten, filmin yönetmeni Aysun Mehdiabbas ve çok sayıda davetli katıldı.

Sanatın İyileştirici Gücü

Gerçek bir yaşam öyküsünden esinlenilerek kadına yönelik şiddeti konu alan "Serçenin Gözyaşı" filminin yönetmeni Aysun Mehdiabbas'a söyleşi boyunca eşlik eden Alten, kadına yönelik şiddetle mücadelede yerel yönetimlerin ve sivil toplumun rolünü vurguladı. Sanatın toplumsal yaraları sarmadaki gücüne dikkat çeken Mehdiabbas, "Bu film sadece bir şiddet öyküsünü anlatmıyor. Yaşadığı şiddete karşı hayatta kalma mücadelesi veren bir kadının kendini yeniden inşa etme yolculuğunu bizlere aktarıyor. Amacımız, kadına yönelik şiddetin görünmeyen yüzünü gözler önüne sermek ve şiddet mağduru olan kadınlara yalnız olmadıkları mesajını vermektir" dedi.

Eşit ve Güvenli Bir Kent Vizyonu

Gecenin sonunda filmin yönetmenine teşekkür plaketini takdim eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Marım, "Kadın Meclisimizin 'Şiddeti tanı, sınırını koru' temasıyla hayata geçirdiği bu üç günlük farkındalık programı toplumsal bilincimizi yükseltmek adına çok değerliydi. Bu mücadeleyi hep birlikte vererek daha güvenli ve daha eşit bir Denizli'yi inşa edebileceğimize inanıyoruz. Hedefimiz kadın erkek ayrımı yapmadan insanımız insanca yaşasın" ifadelerini kullandı.


Denizli,Denizli Belediyesi

Denizli,Denizli Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

İzocam 2025’i yüzde 55’lik ciro artışıyla kapattı

Süt dişlerinde düzenli fırçalama şart

Bursa'da liseli gençler Sabahattin Ali’yi derinlemesine okudu

Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı... Bu yıl anma değil, sahiplenme yılı olacak

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada

Simge’nin sahnesinde Sezen Aksu imzası! Akustik konser serisini Bostancı’da başlatıyor

Kurtuluş Kuş “Mest of ArabesQ” konser serisine başlıyor

Hızlı çözüm vadeden şok diyetlere dikkat! 

Gençler ailelerini yazacak... Son başvuru 6 Şubat

Simge'nin sahnesinde 'Sezen Aksu' imzası