Denizaltı kurtarma gemisi TCG AKIN Bursa Mudanya'da ziyarete açılıyor

Denizaltı kurtarma gemisi TCG AKIN Bursa Mudanya

Denizaltı kurtarma gemisi TCG AKIN Bursa Mudanya'da ziyarete açılıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılı dolayısıyla Türk Deniz Kuvvetleri'nin envanterinde bulunan TCG AKIN denizaltı kurtarma gemisi kapılarını Bursa'nın Mudanya ilçesinde ziyarete açacak.

BURSA (İGFA) - Mudanya Kaymakamlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türk Deniz Kuvvetleri'nin envanterinde bulunan iki farklı geminin ziyaret açılıacağını duyurdu.

2017 yılında İstanbul Tersanesi'nde milli imkanlarla inşa edilerek Türk Deniz Kuvvetleri'ne kazandırılan 70 metre uzunluğundaki kurtarma ve yedekleme gemisi TCG AKIN ile Sahil Güvenlik Komutanlığına ait Mudanya'da görev yapan TCSG-25 botu 30 Ağustos 2022 Salı günü saat 10.00'da Mudanya girişindeki BUDO İskelesi'nde halkın ziyaretine açılacak.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, TCG AKIN gemisinin saat 18.00'e kadar, TCSG-25 botunun ise saat 20.00'ye kadar iskelede ziyaretçi kabul edebileceği bildirildi.

TCG AKIN gemisi yara alan, karaya oturan veya arıza yapan gemilerin kurtarılması ve yedeklenmesi, açık deniz yedeklemesi, dalgıç, Uzaktan Kumandalı Sualtı Aracı (ROV) ve Atmosferik Dalış Süiti (ADS) vasıtasıyla su altı onarım ve enkaz çıkarma gibi çalışmaları yapabiliyor. Gemi ayrıca su üstü atışlarında hedef çekme, torpido atışlarında hedef gemisi olarak faaliyet gösterme, torpidoların denizden alınması, denizaltıların satha gelememesi durumunda azami 600 metre derinliğe kadar personele yaşam desteğinin sağlanması ve personel kurtarma faaliyetlerine destek verebilecek, gemi yangınlarına müdahale edebiliyor.


Haber Kaynak : İGFA

Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması Ödülleri Konya'da Sahiplerini Buldu

Altınordu'da Kreş ve Gündüz Bakım Evi İçin İhale Süreci Başladı

Mevlana'nın 752. Vuslat Yıldönümü 'Huzur Vakti' Temasıyla Kutlandı

Küresel Kadın Zirvesi Başkanı Irene Natividad: Kadın şirket liderlerinin sayısı halen çok az

Soğuk havada doğal gaz uyarısı... Hayati hatalara dikkat!

İstanbul Maltepe'de 'yerli malı' kadın emeğiyle kutlandı

Şanlıurfa'da Hızmalı ve Atatürk Mahalleleri İçin Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Yüzme Takımı, Okul Sporları Yarışmalarında 48 Madalya ve Kupa Kazandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Sertifikalı Dijital Eğitim Programı Başlatıyor

Aydın'da Koçarlı ve Germencik İlçelerinde Kapsamlı Belediye Çalışmaları

Bursa'da Balkan Göçünün Hafızası Genç Kuşaklara Aktarılıyor

Bursa'ya 'Hatıra Ormanı': 15 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Öğrenciler Kemer Belediyesi Kültür Evi'ni ziyaret ederek tarihi öğreniyor

Didim'e 370 Milyon TL'lik Altyapı Yatırımı Tamamlanma Aşamasında

Muş'ta Kış Hazırlığı: Yeni Mahalle'de Yol Güçlendirme Çalışması