Demokrat Partili Şahin, Bakan Şimşek'e ateş püskürdü

Demokrat Partili Şahin, Bakan Şimşek

Demokrat Partili Şahin, Bakan Şimşek'e ateş püskürdü

Demokrat Parti MKK Üyesi ve Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Kürşad Şahin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "2026'da ekonomik olarak rahatlayacağız" söylemine ateş püskürdü.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon oranlarındaki yükselişin yılbaşında pik yapacağını, bu tarihten sonra ise düşüş eğilimine girileceğini söyledi.

Asıl rahatlama için ise 2026 yılını işaret eden Bakan Şimşek'in bu söylemlerinin ardından Demokrat Parti MKK Üyesi Muhammed Kürşad Şahin, iktidarın da Mehmet Şimşek'in de vatandaşla kasten dalga geçtiğini öne sürdü.

Şahin yaptığı açıklamada, "Ekonomik problemleri bitirecek, Türkiye'ye çağ atlatacak, Türkiye yüzyılını getirecek diye Mehmet Şimşek'i Hazine ve maliye bakanı yaptılar. Şimşek ise geldiği günden bu yana ekonomiyi düzeltmek yerine zam üstüne zam getirdi. Çiftçinin de, emeklinin de, işçinin de, memurun da aldığı iki üç kuruşu burnundan getirdi. Bizler ekonomiyi belki düzeltir diye düşünürken kendisi gaflet dolu açıklamalarda bulundu. Ekonomik olarak 2026'da rahatlayacağız diyerek resmen halka 2 yıl sabredin dedi. Böyle bir şey söylemesi gerçekten de Türkiye'nin ekonomisinin gülünç bir durumda olduğunu gösteren en büyük kanıtlardan bir tanesi. Hazine ve Maliye bakanının yapması gereken vatandaşları 2026 değil 2023'te, 2024'te, 2025'te refaha ulaştırmaktır. Ne demek 2026'da ekonomik olarak rahata ereceğiz demek. Bu nasıl bir vurdumduymazlık, bu nasıl bir rahatlık? Nereden belli ekonominin 2026'da düzeleceği. Hani 2023'te sözleşmeler bitiyordu, her yerden petrol, doğalgaz fışkırıyordu zengin oluyorduk? Bu vaatlere ne oldu da bu vaatler 2026'ya çekildi? İktidar da iktidarın bakanı da resmen vatandaşla dalga geçiyor" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Bornova’daki kültürel miras buluşmasında ‘Çağın Dervişi’ne saygı

İstanbul Büyükşehir'e 4. dalga operasyonu! CHP'den tepki: Ayarını bozduğunuz kantar gün gelir sizi tartar!

Kayseri Talas'ta son sürat kentsel dönüşüm

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor

İkinci el araçlar bayram öncesi hareketlendi

Bakan Göktaş: Aile küresel gündem maddesi olmalı

Çalışanların yüzde 63'ü Kurban Bayramı'nı evde geçirecek

Fahrettin Altun: Hakikat odaklı habercilikte iş birliği şart

SP'li Atmaca'dan Bakan Uraloğlu’na 'Bursa Raylı Sistem' önergesi

Merkez'in yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 24

Bakırköy Zabıtası güvenli alışveriş için denetimleri sürdürüyor

İstanbul'da özel halk otobüsleri kontak kapattı! Toplu ulaşım aksıyor!

Mehmet Çevik’le Bahçe Müstesna’da eğlence tavan yaptı

MGK Beştepe'de toplanıyor... Gündem terör ve bölgesel güvenlik

İstanbul’da “Narkokapan-İstanbul 2” operasyonu! 272 torbacı gözaltına alındı!