DEAŞ’ın sözde üst düzey yöneticisi yakalandı

DEAŞ’ın sözde üst düzey yöneticisi yakalandı

DEAŞ’ın sözde üst düzey yöneticisi yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEAŞ’ın sözde üst düzey yöneticisinin yakalandığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlar ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide, Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve MİT Başkanlığının terör örgütü DEAŞ'a yönelik önemli bir operasyona imza attığını, DEAŞ'ın en önemli üst düzey yöneticileri arasında bulunan "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod adlı terörist Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai'nin Türkiye'de yakalandığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlar ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide, Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının terör örgütü DEAŞ'a yönelik önemli bir operasyona imza attığını ve DEAŞ'ın en önemli sözde üst düzey yöneticileri arasında bulunan "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod adlı terörist Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai'nin Türkiye'de yakalandığını duyurdu.

İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan habere göre bu teröristin terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir El Bağdadi ve ondan sonraki elebaşı Abdullah Kardaş'ın öldürülmesinden sonra örgüt içinde en önemli üst düzey yöneticilerden biri olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası raporlarda ve BM Güvenlik Raporu'nda da bu teröristin DEAŞ terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden olduğu bilgileri yer alıyordu. Sorgusunda da örgüt içerisinde sözde kadılık, sözde eğitim bakanlığı ve adalet bakanlığı yaptığı yönünde kendi beyanları bulunuyor. Bu teröristin uzunca bir süredir Suriye ve İstanbul'daki bağlantıları takip ediliyordu ve yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yapacağı yönünde istihbari bilgiler edinilmişti. Ve bu terörist, Emniyet İstihbarat, MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonuyla yakalandı. İstanbul emniyet birimlerince teröristin sahte kimlik kullandığı ve kılık değiştirdiği belirlendi" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakalanan DEAŞ'lı teröristin Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün sorgulamasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla adli makamlara sevk edildiği bilgisini verdi.

Yakalanan DEAŞ'lı Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai'nin terör örgütünün yönetiminde yer aldığı, 11 Temmuz 2022'de yayımlanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 30. Olağan Raporu'nda da geçiyordu.


Haber Kaynak : İGFA

Şehitkamil Belediyespor, Bahçespor'u 7-0 Mağlup Etti

Şehitkamil'de Günbulur Mahallesi'nde 7,5 Kilometrelik Yol Yenilendi

Bursa'da Bağımlılıkla Mücadele İçin Gençlerin Çözüm Önerileri Masaya Yatırıldı

Bursa'da Akıllı Şehirler ve Elektrikli Batarya Teknolojileri Çalıştayı Düzenlendi

Şanlıurfa, 2029 Dünya Gastronomi Şehri Unvanı İçin Resmi Aday Oldu

Bursa Hackathon 2025'te Naim Süleymanoğlu Bulvarı İçin Akıllı Çözümler Yarıştı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Didim'de Çevre ve Peyzaj Çalışmalarını Sürdürüyor

Lapseki'de Hıdırellez Şenliği Coşkuyla Kutlandı

Nevşehir'de Ortaokullar Arası 'Sana Bir Sır Vereyim mi?' Temalı Kompozisyon Yarışması Düzenlenecek

Nevşehir'deki Atabey Konağı Restorasyonla Kamusal Yaşama Kazandırılacak

Nevşehirli Atletler Salon Sezonuna Derecelerle Başladı

Nevşehir'de Kick Boks ve Muay Thai Kursları Başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas'ta Ulaşım Altyapısını Güçlendiriyor

Gümüşhane Belediyesi Başkanı, Türk Dünyasına Adanmış Söyleşi Programında Konuştu

Gümüşhane Belediye Başkanı, Kan Bağış Aracını Ziyaret Etti ve Kermes Etkinliğine Katıldı