Darüşşafakalılar Ata'nın huzurunda

Darüşşafakalılar Ata

Darüşşafakalılar Ata'nın huzurunda

Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından Darüşşafaka Cemiyeti, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla Yönetim Kurulu Üyeleri, mezunlar, bağışçılar, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan büyük bir kafile ile Anıtkabir’de Atatürk’ün huzuruna çıktı.

ANKARA (İGFA) - Darüşşafaka Cemiyeti’nin 160., Eğitim Kurumları’nın ise 150. yılını kutlayan DarüşşafakaAilesi, Yönetim Kurulu Üyeleri, mezunlar, bağışçılar, öğretmenler ve öğrencilerdenoluşan yaklaşık 600 kişilik bir kafile ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, eğitimdeki öncü lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyetin değerlerine olan bağlılıklarını sundu.

Bu yıl Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na başlayan 100’ü deprem bölgesinden 220yeni öğrencininde katılımıyla Ata’nın huzuruna çıkan Darüşşafakalılar, Cumhuriyet’in 100. yılındaAtatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlılıklarını bir kez daha gösterdiler. 19 Ekim Perşembe günü gerçekleşen ziyarette Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu BaşkanıOğuz Güleç tarafından Anıtkabir Özel Defteri de imzalandı.

Darüşşafaka Cemiyeti olarak, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü Ata’nın huzurunda gururla karşıladıklarını belirten Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, “Yönetim kurulu üyelerimiz, mezunlarımız, bağışçılarımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle birlikte Anıtkabir'e, Atamızın huzuruna geldik. Bu özel an, Türkiye'nin eğitimdeki ilerlemesine ve eşitlik mücadelesine olan bağlılığımızı bir kez daha yansıtıyor. Cumhuriyet'in kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda bulunmak, Türk eğitim sisteminin değerini anlamamızı sağlıyor. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize, geçmişimizin mirasını aktarmak için buradayız. Bu etkinlik, tarihî bir dönemi kutlarken aynı zamanda Türkiye'nin daha aydınlık bir yarınına olan inancımızı yansıtıyor. Darüşşafaka Ailesi olarak, eğitimde adaleti ve eşitliği teşvik etmek, toplumumuzu daha güçlü kılmak için kararlıyız. Cumhuriyetimizin 100. yılı, bu kararlılığımızı pekiştiren bir anı olacak. Atatürk'ün izinde, Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunmak için yolumuza devam ediyoruz.” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

'Aile ve Nüfus 10 Yılı' ilan edildi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ailesizleşme topluma huzur vermez

Kireçburnu Gümrükçü İshak Ağa Camii açıldı

Konut piyasasında talep artışı!

1 Haziran'da 81 il pedal çevirecek... Türkiye genelinde dev bisiklet turu

Bursa Gemlik’te belediyecilikte yapay zeka çağı

Kritik alanlarda birçok şirket sınıfta kaldı! Şirketlerin deprem ve kriz anında iletişim planı yok!

Sakarya’nın gastronomi kimliğini Etnospor’da dünya tanıyor

Bornova’daki kültürel miras buluşmasında ‘Çağın Dervişi’ne saygı

İstanbul Büyükşehir'e 4. dalga operasyonu! CHP'den tepki: Ayarını bozduğunuz kantar gün gelir sizi tartar!

Kayseri Talas'ta son sürat kentsel dönüşüm

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor

İkinci el araçlar bayram öncesi hareketlendi

Bakan Göktaş: Aile küresel gündem maddesi olmalı

Çalışanların yüzde 63'ü Kurban Bayramı'nı evde geçirecek

Fahrettin Altun: Hakikat odaklı habercilikte iş birliği şart