GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

ÇYDD Huysuz Virjin'i unutmadı

ÇYDD Huysuz Virjin

ÇYDD Huysuz Virjin'i unutmadı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından Huysuz Virjin karakteriyle akıllarımıza kazınan usta tiyatrocu, komedyen ve sunucu Seyfi Dursunoğlu’nun doğum gününde, mezarı başında anma töreni düzenlendi.

İSTANBUL (İGFA) -  Zincirlikuyu Mezarlığı’nda gerçekleşen törende, ÇYDD’nin değerli bağışçılarından; Cumhuriyet değerlerine ve çağdaş yaşam ideallerine olan sarsılmaz inancıyla daima örnek bir sanatçı olan Seyfi Dursunoğlu anıldı.

Törende değerli sanatçının yiğeni Güliz Dursunoğlu ve yengesi İsmet Dursunoğlu, yakınları Şakir Eroğlu, Mehmet Pekerkan, Yıldız Beyazıt, Gülşen İşeri, Ümit Yazıcı ile birlikte ÇYDD Genel Başkan Yardımcıları Lale Pilatin ve Sedat Durna, ÇYDD Genel Saymanı Nilgün Polat Gevrek, ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Garip Başakçi, Deniz Bayraktar ve Hatice Güçlür İnanç katıldı. Aynı zamanda Çağdaş Yaşam üyeleri, gönüllüleri ve öğrencileri de yer aldı. 

Her yıl, ÇYDD tarafından usta sanatçının doğum gününde gerçekleştirilecek anma töreninde konuşan Güliz Dursunoğlu, “Amcam Seyfi Dursunoğlu çok çağdaş, Atatürkçü biriydi. Bu nedenle geleceğe çağdaş bireyler yön versin diye tüm mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışladı. Ama onun arzusunu, hayallerini gerçekleştiremedik; isteklerini yerine getiremedik. Onun üzüntüsü içindeyiz. Amcamın ruhu şad olsun. Her zaman yaşasın, yaşatalım.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Seyfi Dursunoğlu’nun yeğeni Gülriz Durusnoğlu ardından konuşan ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Lale Pilatin, Seyfi Dursunoğlu’nun 33 yıldır sürdürdükleri çağdaşlık yolcuğunda her zaman yanlarında olduğunu belirtti. ÇYDD’nin değerli bağışçılarından Seyfi Dursunoğlu’nun derneğe bıraktığı mirastan dolayı onurlu, gururlu ve büyük bir sorumluluk duygusu içinde olduklarını söylen Pilatin, “Ülkemizin çok değerli sanatçılarından biri olan Seyfi Dursunoğlu, derneğimizin desteğiyle binlerce çağdaş genç yetişsin diye mal varlığının bir bölümünü bize bağışladı. Biz de mirasla ilgili devam eden  hukuk süreci tamamlandıktan sonra onun isteği doğrultusunda, gereğini yapacağız. Bugün, burada; Seyfi Dursunoğlu’nun doğum gününde, bizlere bıraktığı mirası ona yakışır projeler için kullanacağımızı yineliyoruz. Seyfi Dursunoğlu adı Çağdaş Yaşam’ın gençlerinde yaşayacak.” dedi. 

Daha sonra dava sürecine ilişkin açıklama yapan ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Sedat Durna  “Şu anda vasiyetnamenin iptali davasında bir karar henüz çıkmadı, terekenin tespiti ve yönetilmesi için açmış olduğumuz davada mahkeme tereke için bir hukukçu görevlendirdi, evin bakımı ve yönetimi ile bu hukukçu tereke idare memuru ilgileniyor. Vasiyetnamenin açılıp okunması için açmış olduğumuz davamız ise kesin olarak karara bağlandı. Bizim için en belirleyici dava olan vasiyetnamenin iptali davasının karara çıkmasını ve kesinleşmesini bekliyoruz, hukukçularımız titizlikle takip ediyor.” dedi. Seyfi Dursunoğlu’nu hep saygı ve şükranla anmaya devam edeceklerini belirten Durna, “Hayatı boyunca çalışarak kendi emeğiyle elde ettiği mal varlığını derneğimize bırakması bizim için umut kaynağıdır, gurur vericidir. Çünkü Seyfi Bey’in aramızdan ayrılışından sonra derneğimize yapılan vasiyet bağışlarının arttığını görmekteyiz. Onun bu hareketi binlerce gencimize umut oldu. Seyfi Bey gerçekten çok özel bir insandı, ışıklar içinde uyusun.” şeklinde konuştu. 

Ayrıca törende usta sanatçı Seyfi Dursunoğlu için lokma döküldü.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: çydd huysuz virjin'i unutmadı

Keçiören'de Dört İlin Hemşehrileri İftarda Buluştu

Ermenek'te Muhtarlar İftar Programında Bir Araya Geldi

İstanbul Beylikdüzü'nde bayramlık kapsamlı temizlik

Nilüfer'de park ve orman arazisine kaçak inşa edilen barakalar yıkıldı

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Toroslar Belediye Başkanı, Personeliyle Ramazan Bayramı Öncesi Bir Araya Geldi

Çanakkale'de Ramazan Bayramı'nda Toplu Taşıma Ücretsiz Olacak

İllere göre bayram namazı saatleri... Türkiye ve dünyada ilk namaz vakitleri

Kartal'da Çanakkale Şehitleri 111. Yıl Dönümünde Anıldı

Mersin'de Ramazan Bayramı Arifesinde Şehitlik Ziyareti ve Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Ardahan Belediyesi, 18 Mart Öncesi Şehitlikte Temizlik Çalışması Gerçekleştirdi

Hamamözü'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Töreni Düzenlendi

Ramazan Bayramı'nda Kent Lokantası ve Halk Ekmek Büfeleri Kapalı Olacak

Altınordu Belediyesi, Ramazan Bayramı İçin Tüm Hazırlıklarını Tamamladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Personelle Bayramlaştı