Çüngüş'te Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Farkındalık Çalışması Yapıldı

Çüngüş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çüngüş ilçesine bağlı Elmadere Mahallesi'nde kadınlara yönelik toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddetle mücadele konularında bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çüngüş ilçesine bağlı Elmadere Mahallesi’nde toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kırsal mahallelerde yaşayan kadınların sorunlarını yerinde tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Çüngüş ilçesine bağlı Elmadere Mahallesi’nde toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalık çalışması gerçekleştirildi. Kadınlara, toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddet türleri, şiddetle mücadelede başvuru mekanizmaları, 6284 Sayılı Kanun, kadın yaşam merkezlerinin işleyişi, DİKASUM, Alo Şiddet Hattı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülen kurs faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Kadınlar Temel Hizmet Eksikliklerini Dile Getirdi

Şiddetle mücadele odağında planlanan çalışmada kadınlar, öncelikli olarak mahallede yaşadıkları ağır yaşam koşullarını ve yapısal sorunları dile getirdi. Kadınlar, suya erişim, elektrik, altyapı ve yol gibi temel hizmetlere ilişkin eksikliklerin günlük yaşamlarını doğrudan etkilediğini, bu yükün ise en çok kadınların üzerinde yoğunlaştığını ifade etti.

Şiddetin Normalleştirildiği Ortaya Çıktı

Kadınlar başlangıçta köyde şiddet yaşanmadığını belirtse de, şiddeti çoğunlukla yalnızca fiziksel şiddet üzerinden tanımlayabildiklerini ifade etti. Psikolojik, ekonomik ve sosyal şiddet türleri anlatıldıkça, kadınlar kendi yaşam deneyimlerinden çok sayıda örnek paylaşarak farklı şiddet biçimlerine maruz kaldıklarını dile getirdi. Bu durum, şiddetin gündelik yaşamda normalleştirildiğini ortaya koydu.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Çemişgezek Belediye Başkanı, 6 Şubat Depremlerinin Yıl Dönümünde Mesaj Yayımladı

Çemişgezek'te Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Alanları Yeniden Belirlendi

Çemişgezek Belediyesi, Berat Kandili'nde Camilerde Simit İkramında Bulundu

Çemişgezek Belediyesi Ekipleri, Paşaçık Köyü'nde Kar Temizleme Çalışması Gerçekleştirdi

Çemişgezek Belediyesi, Lise Son Sınıf Öğrencilerinin YKS Ücretlerini Karşılayacak

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI SAYIN CEVDET YILMAZ İLİMİZİ ZİYARET ETTİ

Aydın Adliye Sarayı'nın İnşaat İhalesi Yarın Yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Diplomasisi ile Uluslararası İş Birliklerini Genişletiyor

Darülaceze, BM'de 'iyi uygulama örneği' olarak sunuldu

Aile ve Gençlik Fonu'ndan Yararlanan Çiftlerin 5 Bin 992 Çocuğu Oldu

Tunç, Somali Adalet Bakanı Sheikhali ile Adli İş Birliğini Görüştü

ADALET BAKANI TUNÇ, MATTİA AHMET MİNGUZZİ İÇİN DÜZENLENEN MEVLİT PROGRAMINA KATILDI

ÇYDD Manavgat Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Ağrı'da Okul Çevrelerinde Güvenlik Denetimleri Devam Ediyor

Manavgat Belediyespor, Yeşil Çivril'i 1-0 Yenerek Liderliğini Pe kiştirdi