Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay son durumu paylaştı... Can kaybı 250'yi geçti!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay son durumu paylaştı... Can kaybı 250

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay son durumu paylaştı... Can kaybı 250'yi geçti!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 10 ili vuran 7,4 büyüklüğündeki can kaybı sayısının 284 olduğunu, binlerce yaralı ve binanın yıkıldığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 323 yaralı ve bin 710 binanın yıkıldığını açıkladı.

Oktay'ın AFAD'da yaptığı açıklamasına TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte Ankara'da bulunan bakanlar da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 10 ilde ciddi yıkımlara ve kayıplara neden olan deprem ile ilgili bazında kendisine ulaşan sayıları paylaştı.

"Kahramanmaraş'ta 70 vatandaşımızı kaybettik" diyen Fuat Oktay, "Hatay'da 4 kişi vefat etti. Osmaniye'de 20 kaybımız var. Adıyaman'da 13 kaybımız var. Diyarbakır'da 14 kaybımız var. Şanlıurfa'da 18 kaybımız var. Antep'te 80 kişi hayatını kaybetti. Adana'da 10 kaybımız var. Malatya'da 47 kaybımız var" dedi.

Hatay Havalimanı'nın uçuşlara kapalı olduğunu artçı deprem konusunda da 78 artçı depremin meydana geldiğini ve 6'dan büyük 3, 5'ten büyük 8 artçının kaydedildiğini vurguladı.

Vatandaşlardan yoğun talep aldıklarını ifade eden Oktay, "İstismar edilmemesi için tedbiri önceden aldık. AFAD bünyesinde yardımlar toplarnarak koordine edilecek. AFAD'ın sitesinden yardım numaraları duyurulacak. Vatandaşlarımızı AFAD üzerinden yardım yapmaya teşvik etmek istiyoruz. Şiddeti yüksek bir depremdi. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Bu arada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Fuat Oktay, "Okullarımızın tatil edilmesi konusu var. Cumhurbaşkanımıza da durumu arz ettik. Hasarın etkinlik düzeyine göre okulların tatil süresini belirleyeceğiz. Bugün ya da yarın açıklarız. 10 ile ilişkin genel afet bölgesi kararı alınacaktır" diye konuştu.

https://twitter.com/fuatoktay/status/1622489690442985472


Haber Kaynak : İGFA

Eyüpsultan Belediyesi’nden ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği

Bozüyük'te İnönü Savaşları Şehitleri Zaferin 105. Yılında Anıldı

Kepezspor, Sahasında Karacabey Belediyespor'u 2-1 Mağlup Etti

Bayburt'ta Kar Mücadelesi Gece Gündüz Devam Ediyor

Keçiören'de Park ve Bahçeler Yenileniyor

33 İl 2025'te 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi, 46 İlde Artış Kaydedildi

Alanya 2026 Etkinlik Takvimi Tanıtıldı: Kızılkule'nin 800. Yılı ve Uluslararası Festivaller Vurgulandı

İzmit'te Yılbaşı Etkinlikleri Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Bolu Belediyesi'nin Sömestr Çocuk Atölyesi için başvurular başladı

Bandırma'da İmar Kanunu 18. Madde Uygulaması İlan Edilecek

Niğde Belediyesi Personeline YEDAM İş Birliğiyle Sanal Kumar Farkındalık Eğitimi

Keçiören'de Türk Halk Müziği Konseri Sanatseverlerle Buluştu

Bolu'da Köpeğe Yönelik Şiddet: Tüfekle Vurulduğu ve Ezildiği Ortaya Çıktı

Avukatlara 10 Milyar Lira Kredi Desteği

Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü Okçuluk Takımları Türkiye Şampiyonası'nda Podyuma Çıktı