Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'Sivas' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'Sivas' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında, Sivas Kongresi'nde alınan tarihi kararların Kurtuluş Savaşı'nın yolunu açtığı gibi, Cumhuriyetimizin istikbaline de yön verdiğini söyledi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şunları kaydetti:

"Sivas Kongresi’nde her türlü imkânsızlık içerisinde azimle birliğini, beraberliğini muhafaza eden Türk milleti, İstiklal Mücadelesini zaferle sonuçlandırmıştır. İstikbalimizin önemli başlangıç noktalarından biri olan Sivas Kongresi’nde alınan tarihi kararlar, Kurtuluş Savaşı’nın yolunu açtığı gibi, Cumhuriyetimizin istikbaline de yön vermiştir. Bundan 105 sene evvel Sivas’ta, bağımsızlık ve vatan aşkıyla yakılan meşale, muasır medeniyet yürüyüşümüzde bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Şanlı tarihimizle iftihar eden, kahraman ecdadımızla aynı ruh ve şuura sahip olan genç nesiller ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedefine taşıyacaktır.  Bugün biz de adımlarımızı Sivas Kongresi’nde alınan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturan kararlara bağlılık şuuruyla atıyoruz. Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyor, bu Kongre’ye ev sahipliği yapan Sivaslıları ve tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularla selamlıyorum."


Haber Kaynak : İGFA

Şuhut'ta Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Pamukkale Belediye Başkanı Ertemur, Miraç Kandili Mesajı Yayımladı

İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, Kaldırım İşgalleri Konusunda Esnafa Çağrıda Bulundu

2. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali Başvuruları Başladı

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Geleneksel Kalandar Kutlamasında

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden Gençlere Resim Atölyesi

Çorlu'da Kar ve Buzlanmaya Karşı Belediye Ekipleri Seferber Oldu

Kepez'de Yaşlılara Yönelik Güvenlik Zinciri Uygulaması Hayata Geçirildi

Didim'de Kanalizasyon Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Toroslar Belediyesi'nde 2025 Yılında 1.593 Çiftin Nikahı Kıyıldı

Mamak'ta Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Kırsal Kalkınma Toplantısı Düzenlendi

Haliliye Belediyesi, Kendi Atölyelerinde Üretim Yaparak Tasarruf Sağlıyor

Bayburt'ta Yoğun Kar Yağışı Sonrası Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Pendik'te Kış Bilim Okulu 2026 İçin Kayıtlar Başlıyor

Manisa'da Belediye Hizmet Araçları Artık Canlı Yayında