Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cemevlerine İstanbul'dan toplu temel

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cemevlerine İstanbul'dan toplu temel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu

İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahkulu Sultan Dergâhı ve Cemevi'nde düzenlenen Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, bugün burada ülke genelinde inşası tamamlanan 4 cemevinin açılışı, 7 cemevinin de temel atma töreni vesilesiyle Alevi Bektaşi kardeşleriyle hasbihal etmek için bir arada olduklarını söyledi.

Elazığ Karakoçan, Ankara Altındağ, Erzurum ve Erzincan Kemah'ta hizmete açacakları 4 cemevini kullanacak vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kütahya ve Kayseri'de inşası süren Burdur Çavdır, Denizli Ardıçlı, Bilecik Bozüyük, Aydın Koçarlı ve Kırklareli Babaeski'de de temelini bugün atacakları 7 cemevinin bir an önce tamamlanarak hizmete girmesini temenni etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu eserlerin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Şu an içinde bulunduğumuz Şahkulu Sultan Dergâhı, Orhangazi devrinden bugüne önce ahilerce, ardından Hazreti Hünkâr’ın yolunda hizmet edenlerce ayakta tutulmuş ve ihya edilmiştir. Bunca asırdır dergâhımızdan gelip geçen, konan, göçen herkesten Allah razı olsun diyor, her birini rahmetle yâd ediyorum. Dergâhımızın son dönemdeki mürşitlerinden Mehmet Ali Hilmi Dede Baba özellikle bu tür yapılan eserlerle ilgili şöyle anlatıyor: 'Ham bağına kurulmuş âşıkların otağı. Gülzar-ı aşk olubdur aşk ehlinin durağı. Gel pir evine âşık, eyle özünü puhte. Yanuptur aşk oduna erenlerin ocağı.' Evet, bu mekânlar aşk ocağıdır, edep ocağıdır, gönül ocağıdır."

https://youtu.be/e1wKpVJt2xk

"DERGÂHLARIMIZDA İLİM VE AHLAK BİRLİKTE YOL YÜRÜR"

Buraların Hazreti Peygamber'e ve ehlibeytine âşık olanların durağı olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dergâhlarımızda ilim ve ahlak birlikte yol yürür. Medeniyetimize hayırlı insanlar burada yetiştirilir. Hacı Bektaş-ı Veli ve evlatları ocaklarımızı işte bu gayeyle kurmuşlar, yaymışlar ve yaşatmışlardır. Asırlardır Anadolu topraklarını ilimle irfanla hikmetle yoğuran Hazreti Hünkâr, Hazreti Mevlana, Yunus Emre gibi gönül sultanları, hizmetleri ve eserleriyle millet olma şuurumuzu kolaylaştırmışlardır. Hak dostlarının irfanlarıyla ve nazarlarıyla kurulan bu büyük medeniyete sahip çıkmak, gelişmesi için gayret göstermek her birimizin vazifesidir. Sevgili Peygamberimizin 'Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır.' düsturuna sıkı sıkıya sarılarak heva ve heveslerin değil baki olanın peşinde koştuğumuz müddetçe bu medeniyet hep yükselecektir."

"1585 CEMEVİ ZİYARET EDİLEREK MUHATAPLAR TEK TEK DİNLENDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çerçevede ülkedeki Alevi Bektaşi toplumunun beklentilerini tespite ve çözüm yolları bulmaya yönelik kapsamlı bir hazırlık yaptıklarını belirterek "Kültür ve İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda yürütülen millî birlik ve beraberlik çalışması kapsamında 1585 cemevi ziyaret edilerek muhataplar tek tek dinlendi. Valiliklerimiz vasıtasıyla çözülebilecek bina, tadilat, ısıtma gibi sorunlar için hemen sıcağı sıcağına talimatlar verildi, adımlar atıldı." dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Muş'ta Yeni Mahalle'ye İmar Yolu Hizmete Açıldı

Muş Belediyesi'nin Ücretsiz Bağlama Kursu Porsor Ana Kültür Merkezi'nde Başladı

Mustafa Palancıoğlu AB Çalışma Grubu Toplantısı'nda

Demet Akalın tarzıyla geceye damga vurdu

Nevşehir Belediyesi, İhtiyaç Sahibi Çocuklar İçin Kışlık Giyim Kampanyası Başlattı

Muş Belediyesi Kürtçe Dil Kursu Başvurularını Başlattı

Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu, Tekirova'daki Seramik Kursunu Ziyaret Etti

Kemer'de Kuzdere Mahallesi'nde Altyapı ve Yol Çalışmaları Tamamlandı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Bahçeli Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış'ı Ziyaret Etti

17 ilde on binlerce litre sahte alkol ele geçirildi!

İscehisar Belediye Başkanı Seyhan Kılınçarslan, Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi'ne Katıldı

İYİ Parti Karabük İl Yönetimi, Belediye Başkanı Çetinkaya'yı Ziyaret Etti

Gümüşhane'de Mevlana Celaleddin-i Rumi Vefatının Yıldönümünde Anıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2025'te 41 Sosyal Destek Projesini Hayata Geçirdi

Döne Çakmak İlkokulu, İscehisar Belediye Başkanı Seyhan Kılınçarslan'a Teşekkür Plaketi Verdi