Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'bölgesel' genelge

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'bölgesel' genelge

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmî Gazete'de, "Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi ve Bölge Planları"na ilişkin genelge yayımladı.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Resmî Gazete'de yer alan genelgede, Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi'nin bölgesel kalkınmayla ilgili ulusal düzeyde temel stratejileri ve öncelikleri belirlediğini, bölge planlarının da bu çerçevede bölgelerin sosyo ekonomik gelişme eğilimlerini, yerleşmelerin gelişme potansiyelini, sektörel hedefleri, faaliyetlerin ve altyapıların dağılımını belirlemek üzere hazırlandığını ve uygulandığını ifade etti.

2014-2023 dönemini kapsayan mevcut Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi ve bölge planlarının yenilenmesi çalışmalarına ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılarak refahın ülke sathına daha dengeli yayılmasını, tüm bölgelerin potansiyelinin değerlendirilerek ulusal kalkınmaya azamî düzeyde katkı sağlanmasını hedefleyen ve 2014-2023 dönemini kapsayan mevcut Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi ve bölge planlarının yenilenmesi çalışmalarına başlanmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Genelgede, 2023 yılı sonrası dönemde kalkınma uygulamalarının etkinliğinin artırılmasının önemine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgesel gelişme çalışmalarına yeni ve bütüncül bir perspektif kazandırılması, 2023 yılı sonrası için ülke sathında ulusal ve bölgesel kalkınma uygulamalarının etkinliğinin artırılması amacıyla hazırlanacak Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi'nin ve bölge planlarının merkezî düzeyde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, yerel düzeyde ise Bakanlığın yönlendirmeleri çerçevesinde kalkınma ajanslarının koordinasyonunda kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde hazırlanması hususunda bilgilerini ve gereğini önemle rica ederim" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Keçiören'de Düzenlenen Törenle Anıldı

Kepez'deki Yangın Sonrası Başkan Kocagöz, Mağdur Aileyi Ziyaret Etti

Kepez'de Yabancı Uyruklu Berberlere Yönelik Zabıta Denetimi

İstanbul Kitap Fuarı'nda Beylikdüzü'de yerini aldı

Kepez Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şafak Mahallesi'ni Ziyaret Etti

Keçiören'de Esertepe'ye Açılan Parka Okan Çağan'ın Adı Verildi

Kepez Belediyesi'nin Mali Disiplini SGK Tarafından Plaketle Ödüllendirildi

Prof. Dr. Fahrettin Tızlak, 2000 Kitaplık Kişisel Koleksiyonunu Antalya Kütüphanesi'ne Bağışladı

Kepez Belediyesi, Habibler Mahallesi'ne Modern Bir Park Kazandırıyor

İstanbul Maltepe’de Kuçuradi’nin felsefesi ve değerleri anlatıldı

Mamak Belediyesi'nden Sosyal Medya İddialarına Yanıt: 'Rehin Alma İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor'

Alanya'da 15. Uluslararası Noel Pazarı Yoğun İlgi Gördü

Fen İşleri’nden İlçe Genelinde Kapsamlı Kış Mesaisi

Eyüpsultan'da Sokak Hayvanları İçin Kasım Ayında Yoğun Sağlık ve Sahiplendirme Çalışması

Influencerlar siber saldırıların yeni hedefi halinde