Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan adli yıl açılışında AİHM tepksi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan adli yıl açılışında AİHM tepksi!

2022-2023 Adli Yıl açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yargılamanın makul sürede sonuçlandırılması ve adaletin vaktinde tecelli için yeni projeleri devreye alacaklarını söyledi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022-2023 Adli Yılı Açılış Töreni'nde konuştu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına tepki gösteren Erdoğan,"AİHM kararlarında adil değildir, siyasidir, konu Türkiye olunca siyasi karar verir. Fransa, Almanya olunca orada da maalesef ters kararlar verir" dedi.

"AİHM kararlarında adil değil siyasidir" diyen Erdoğan, "Konu Türkiye olunca siyasi karar verir. Öbür tarafta Almanya Fransa olunca maalesef ters kararlar verir. Adaletin işleyişindeki aksaklıklardan, eksikliklerden hatalardan şikâyet etmek de bizatihi bu sisteme husumet beslemek ve çökertmeye çalışmak başka şeydir. İlki anlaşılabilir üzerinde konuşulabilir gerektiğinde diyalogla iyileştirilmesi yönünde adım atılabilir bir yaklaşımdır. İkincisi yani adalete düşmanlık yapmak ise kabulü asla mümkün olmayan bir davranıştır. Hatta ihanettir" diye konuştu.

https://youtu.be/gci2szH5-Lw

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde adalet sisteminde  yeni iyileştirmeler yapacaklarını belirterek, "Gündemimizin ilk sırasında avukatlarımızın sorunlarının çözümü var. Bunun için avukatlık kanununu barolarımızla birlikte çalışarak yenilemek istiyoruz. Hedefimiz savunma hattının daha da güçlendirilmesidir. Vatandaşlarımızın yargılama süreçlerinde çeşitli sebeplerle hak mahrumiyetlerine uğramasından üzüntü duyuyoruz" dedi.

Yapay zekayı, yargının, hakim savcı ve avukatlarımızın hizmetine sunmak için hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydeden Erdoğan, "Yargı hizmetlerinden memnuniyetin ve hukuk güvenliğinin daha da artırılması için yeni adımlar atacağız. Adalete erişimi kolaylaştıracağız. Yargı süreçlerini sadeleştireceğiz. Alternatif çözüm yöntemlerini ve kapsamlarını geliştireceğiz. Yargılamaların makul sürede sonuçlandırılması ve adaletin vaktinde tecellisi için yeni projeleri devreye alacağız. Tüm bu çalışmalarla milletimizin adalete olan güvenini en üst seviyeye çıkarmakta kararlıyız. Geç gelen adalet, adalet değildir sözünü aklımızdan çıkarmayacağız" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

16. Manavgat-Side Geleneksel Rahvan At Yarışları Tamamlandı

KASKİ, Dulkadiroğlu'nda Altyapı Çalışmaları Sonrası Yolları Onarıyor

Gebze'de 'Beneksiz Böcek Uğur' Çocuk Tiyatrosu Sahnelendi

Vizör Fotoğraf Grubu'nun 'Zincir' sergisi sanatseverlerle buluştu

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Kadın Çiftçiler Günü'nde Üreticilerle Buluştu

Odunpazarı Belediyesi Tekstil Atölyesi Yeni Yerinde 1. Yılını Kutluyor

Karadeniz Off-Road Kupası Ünye Finali Tamamlandı

Tepebaşı İklim İzcileri Yeni Dönem Çalışmalarına Başladı

Odunpazarı'nda Kaldırım İşgallerine Karşı Denetimler Sıkılaştırıldı

Şahinbey 9. Kitap Fuarı Yoğun Katılımla Açıldı

İpekyolu Belediyesi'nden Halk Sağlığını Tehlikeye Atan İşletmeye Denetim

Tarsus Belediyesi Zabıta Ekipleri Kaldırım İşgaliyle Mücadele Ediyor

Tepebaşı'nda Gençler Gitar ve Bağlama Öğreniyor

Mersin'de Dünya Kız Çocukları Günü Coşkuyla Kutlandı

Büyükkılıç, Hal İşletmeleri Yeni Başkanı Taşpınar'ı Kabul Etti