Cumhurbaşkanı Erdoğan: Olumsuz gidişi olumlu hale dönüştürebilirsek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Olumsuz gidişi olumlu hale dönüştürebilirsek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Olumsuz gidişi olumlu hale dönüştürebilirsek...

Rusya-Ukrayna Savaşı'na yönelik olumsuz gidişi olumlu hale dönüştürmenin kararını iki liderle gerçekleştirebilmeleri halinde Türkiye'ninbüyük bir mutluluk duyacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Boğazı'nda bulunan mayınlara ilişkin gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hazreti Ali Camisi'nin çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna Savaşı'na yönelik Türkiye ateşkesin tesisi için iki ülke arasında adımlarını atmaya devam ettiğini kaydetti.

Her iki liderle de yapacağımız bu görüşmelerde, önce alt yapıda ön görüşmeler neticesinde varılan bir mutabakat olduğunu belirten Erdoğan, "Bunun getirisini artık liderler bazında özellikle Kırım ve Donbass noktasında bir adımın atılması için bunu en üst düzeyde sayın liderlerle görüşmenin ve bu konuya da ev sahipliği yapabileceğimizi kendilerine ifade ettik. Sayın Zelenskiy'nin olumlu bakışı var. Sayın Putin'in de daha önce buna bir olumlu yaklaşımı söz konusuydu. Temenni ederim ki bugün yapacağımız bu görüşmeyle yani tarih olarak ne zaman olabilir onu onlar belirleyecek ve buna göre de eğer İstanbul'umuzda böyle bir liderler zirvesini gerçekleştirilebilir" diye konuştu.

"Olumsuz gidişi olumlu hale dönüştürmenin kararını iki liderle gerçekleştirebilirsek, bizler de tabii Türkiye olarak bundan büyük bir mutluluk duyacağız" diyen Erdoğan, İstanbul Boğazı'nda bulunan mayınlara ilişkin soruları da yanıtladı.

Mayınlar noktasında özellikle Deniz Kuvvetleri'nin ciddi çalışma ve takibin gayreti içerisinde olduğunu belirterek, "Şu an itibarıyla herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Bundan sonraki sürece yönelik de başta Savunma Bakanım olmak üzere Deniz Kuvvetleri tüm imkânlarıyla bu süreci devam ettiriyor, takip ediyorlar. Şu ana itibarıyla bir sıkıntı yok ama tedbiri elden bırakmayacağız." diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım

Zeydan Karalar’dan Adana’ya duygusal mesaj

Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için mevlid

MABEM öğrencileri LGS’de gururlandırdı

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut vefat etti

İstanbul Bakırköy’de temizlik seferberliği

Son 55 yılın en sıcak 4. Haziran'ı! Rekor sıcaklıklar kayıtlara geçti

Bursa'da Mimar Sinan'a Saygı Sergisi ziyarete açıldı