Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nevruz hepimizin bayramı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nevruz hepimizin bayramı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nevruz hepimizin bayramı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mart Nevruz Bayramı Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında ortak anma ve kutlama günü olacağını söyledi. Erdoğan, bu konudaki teklifi Mayıs ayında Macaristan'da yapacakları zirvede parlamentoya teklif edeceklerini kaydetti.

İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Mart Nevruz Günü Anma Programı’nda önemli mesajlar verdi.

21 Mart Türk dünyasının ortak anma ve kutlama günü olması yönünde parlamentoya teklif sunacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada bir kamuoyu yoklaması yapsak ve 21 Mart'ı baharın ve kardeşliğin bayramı olarak ilan etmeye var mısınız? Teklifi parlamentoya sunmaya varım.” dedi.

Nevruz Bayramı'nın Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında ortak anma ve kutlama günü olacağını söyleyen Erdoğan, böylece birlik, beraberlik ve dayanışmaya hizmet edeceklerini belirterek, "Bugünden sonra tabiat tüm renk ve zenginliğiyle bereketleniyorsa millet olarak biz de yeni başlangıçlara yelken açacağız" dedi.

Dış gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, ateşkesin yeniden tesisi, zulmün son bulması, soykırım şebekesinin durdurulması için diplomatik temaslarımızı hızlandırdıklarını belirtti. "Şımardıkça şımaran, günden güne daha pervasız hale gelen bu katliam çetesinin bölgemizi kan deryasına çevirmesine asla izin vermeyeceğiz" diyen Erdoğan, “Kendilerince yeni haritalar çizenler, kirli ve sinsi emellerine Allah'ın izniyle ulaşamayacaklar.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım

Zeydan Karalar’dan Adana’ya duygusal mesaj

Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için mevlid

MABEM öğrencileri LGS’de gururlandırdı

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut vefat etti

İstanbul Bakırköy’de temizlik seferberliği

Son 55 yılın en sıcak 4. Haziran'ı! Rekor sıcaklıklar kayıtlara geçti

Bursa'da Mimar Sinan'a Saygı Sergisi ziyarete açıldı