Cumhurbaşkanı Erdoğan: Moody's'in not artırımı geç kalmış adımdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Moody

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Moody's'in not artırımı geç kalmış adımdı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'ye yönelik not artırımına ilişkin, "Tam 11 yıl sonra gelen bu not artırımı, esasen Türkiye için çok geç kalmış bir adımdı. Peki bunlar yeterli mi? Elbette değil. Türkiye'nin ekonomik kapasitesinin bu oranların çok çok üzerinde olduğunu gayet iyi biliyoruz." dedi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıl başından bu yana gerçekleştirdiği diplomatik çalışmalarına ilişkin video izletildi.

Yunanistan ile gelişen diyalogdan, Batı Trakya Türk Azınlığın hak ve hukukunun korunması noktasında da istifade ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunan makamlarıyla görüşmelerimizde, Batı Trakya'daki soydaşlarımızın sorunları gündemimizin ilk sırasında yer alıyor. Özellikle din ve ibadet hürriyeti ile eğitim haklarına dair meseleler sürekli takibimizdedir. Yunanistan tarafından atılan bütün adımları takip ediyor, ihtiyaç halinde gerekli müdahalelerde bulunuyoruz. İnşallah bundan sonra da Batı Trakya Türk Azınlığa kol-kanat germeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış siyasette tüm bu hamleleri yaparken, bir diğer temel öncelik olan ekonomide de sıkıntıların üstesinden geldiklerini ifade ederek, Orta Vadeli Programın olumlu sonuçlarını görmeye başladıklarını söyledi.

"Enflasyonda en kötü tabloyu geride bıraktığımıza inanıyoruz" diyen Erdoğan, "Enflasyon, inşallah bundan sonra daha hissedilir biçimde düşecektir. Aşırı kar hırsının şişirdiği fiyat balonu kimi sektörlerde yavaş yavaş sönüyor. Fiyatlama davranışının tekrar piyasa gerçekleriyle uyumlu hale gelmeye başladığını görüyoruz. Bu dengelenme önümüzdeki dönemde güçlenerek devam edecek. Sene sonunda enflasyonu, hedeflediğimiz seviyelere mutlaka indireceğiz. Bunun piyasadaki ana aktörler tarafından da kabul edilmesi, ekonomideki yol haritamızın sağlamlığının delilidir. Kredi derecelendirme kuruluşları da Türk ekonomisiyle ilgili daha objektif değerlendirmeler yapıyorlar. Moody's'in geçen hafta kredi notumuzu iki kademe birden artırması, bunun en son örneğidir. Tam 11 yıl sonra gelen bu not artırımı, esasen Türkiye için çok geç kalmış bir adımdı. Peki bunlar yeterli mi? Elbette değil. Türkiye'nin ekonomik kapasitesinin bu oranların çok çok üzerinde olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kredi derecelendirme şirketleri adaletli davrandıkça, inşallah bu notlar da hak ettiğimiz seviyelere çıkacaktır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletten gönlünü ferah tutmasını isteyerek, "Türkiye, doğru yoldadır ve hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Daha önce nasıl enflasyonu tek haneye indirdiysek, inşallah aynısını yine başaracağız. Bunu, AK Parti ve Cumhur İttifakından başka yapabilecek kimse de yoktur." değerlendirmesinde bulundu.


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul Rumeli Üniversitesi'nde Gerontoloji Bölümü açılıyor

İznik’te arsa ve konut fiyatları çevre illerde yaşayanları cezbediyor

Bursa’da ana caddelerdeki rögar kapakları araçlara zarar veriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Moody's'in not artırımı geç kalmış adımdı

Avrupa'dan Türkiye'ye sokak hayvanları çağrısı

Trabzon-Kocaeli uçuşları başlıyor... İlk uçuş 9 Ağustos'ta

İSKİ'den 'Su Protokolü' kampanyası

Eksper raporları da e-devlet'te

Tüketicilerin Korunmasına Yönelik Kanun Teklifi komisyondan geçti

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımı başlıyor

Tatilciye Bakanlık uyarısı!

Aççana Höyük’te önemli tablet gün ışığına çıktı

KALSİAD: Uygulamalı Eğitim sanayi için kritik

UIusal Yapay Zeka Stratejisi'nde yeni hedef

Balıkesir'de 43 tefeci 'Kuyu'da!