Cumhurbaşkanı Erdoğan: İDEF yine sektöre damgasını vurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İDEF yine sektöre damgasını vurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İDEF yine sektöre damgasını vurdu

Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın kapanışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 15'i yabancı olmak üzere 100 binden ziyaretçiyi ağırlayan İDEF'23'ün yine sektöre damgasını vurmayı başardığını söyledi.

İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar Merkezi'nde, İDEF'23 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreninde konuştu.

"100 binden ziyaretçiyi ağırlayan İDEF'23 sektöre damgasını vurmayı yine başardığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu-özel sektör arasındaki yakın işbirliğinin önemini burada bir kez daha gördük. Salı günü başlayan ve dört gün süren fuarımıza bu sene ilgi oldukça yüksek. Dünyanın 81 farklı ülkesi ile birlikte NATO, Afrika Birliği ve Türk Amerikan İş Konseyi'nden katılım oldu. Aynı şekilde fuara 189 heyeti temsilen 741 heyet üyesi iştirak etti. Fuarımızda 689'u yerli, 772'si yabancı olmak üzere bin 461 firma yer aldı. Yüzde 15'i yabancı olmak üzere 100 binden ziyaretçiyi ağırlayan IDEF'23 sektöre damgasını vurmayı yine başardı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başlayıp belli bir aşamaya getirdiğimiz projelere hız vereceklerini kaydetti.

https://youtu.be/03sNsv9XTXM

"IDEF'i her bakımdan sektörümüz açısından yeni bir sıçrama tahtası haline getireceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunları söylerken kesinlikle hamaset yapmıyoruz. Son 21 yılda başardıklarımıza bakarak böyle iddialı konuşuyoruz. Savunma sanayii alanında katettiğimiz mesafe bizim hem referansımız hem ilham kaynağımız hem de neleri yapabileceğimizin müjdecisidir. Ülkemizi takip edenler son 21 yılda Türkiye'nin özellikle savunma sanayii alanında yazdığı başarı hikayesinin en yakın şahididir. Kurumlarımız, firmalarımız ve vatandaşlarımız ise bu hikayenin aktörleri olarak sürece tanıklık ettiler" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasında 2002 yılında savunma sektöründe sadece 57 firmanın faaliyet gösterdiği savunma sanayinde bugünkü sayının 2 bin 500'e ulaştığını belirtti.


Haber Kaynak : İGFA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kent Temizliği İçin Yoğun Mesai Harcıyor

Yunusemre Belediye Başkanı Balaban, Osmancalı Motokros Parkuru'nda İncelemede Bulundu

Mersin'de Yeşil Dönüşüm Ofisi İklim Eylem Planını Değerlendirdi

Ardahan'da Yaralı Tilki, Belediye Ekiplerince Kurtarıldı

Erciyes Kayak Merkezi Yarıyıl Tatilinde 1,4 Milyon Ziyaretçi Ağırladı

Ankara'da Baca Kapakları ve Yağmur Suyu Izgaraları Yol Seviyesine Getiriliyor

Ankara'nın 2050 Vizyonu İçin Çevre Düzeni Planı Kamuoyuna Tanıtıldı

Kayseri'de Millet Bahçesi ve Yeşil Alanlarda Tahribat Tepki Çekti

Kayseri'de 5 Bin Aileye Süt Yardımı: 5 Yılda 22 Milyon TL'lik Sosyal Destek

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Uğur Mumcu, Ankara Kent Konseyi'nde Sanatla Anıldı

Yunusemre Belediyesi, Kadınlara Yönelik Yüzme Kurslarını Kış Döneminde de Sürdürüyor

Ardahan Belediye Başkanı Demir, Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Toroslar Belediyesi Şubat Meclisi'nde Afetler ve Kalıcı Çözümler Gündemde

Eskişehir'de 65 Yaş Üstü Emeklilere Yönelik Destek Kartı Başvuruları Başladı