Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz alım gücünü eskisinin üzerine çıkarmak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz alım gücünü eskisinin üzerine çıkarmak"

AK Parti Milletvekilleri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide yeni bir safhaya geçildiğine dikkati çekerek, "Hedefimiz insanlarımızın fahiş fiyat artışı ve yüksek enflasyon sebebiyle gerileyen alım gücünü eskisinin de üzerine çıkarmak" dedi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen milletvekilleri ile toplantıda yaptığı konuşmada, ramazanın hayırlar getirmesini diledi.

Son iki yıldır ramazanı salgın sebebiyle kısıtlamaların gölgesinde geçirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ramazana da Rusya-Ukrayna savaşının yol açtığı siyasi, ekonomik ve insani trajedilerin burukluğu içinde girdiklerini söyledi.

Dünyanın çok da iyi bir imtihan veremediği salgın sürecinin birçok bakımdan Türkiye'nin imkânlarını ve kapasitesini görmelerine vesile olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın tehdidini büyük ölçüde geride bıraktıklarını ve çok yakında kalan tüm izlerini de sileceklerini vurguladı.

Geçtiğimiz yılın son aylarında ekonomimiz döviz kurundaki rasyonel hiçbir gerekçesi olmayan yükselişin yol açtığı bir sarsıntıya maruz kalındığını anımsatan Erdoğan, "Aldığımız önlemlerle 20 Aralık'tan itibaren piyasaları yeniden istikrara kavuşturduk, bu sıkıntının da üstesinden geldik. Salgın döneminde artmaya başlayan küresel emtia fiyatlarının ülkemize yansımaları, döviz kurundaki artışın da etkisiyle bir hayli ağır oldu. Karadeniz'in kuzeyinde başlayan savaş ise küresel piyasalardaki dengesizliği iyice artırdı. Türkiye, özellikle bölgesel durum itibarıyla tüm dünyayla entegre bir ekonomiye sahip bir ülke" diye konuştu.

Küresel düzeyde yaşanan her gelişme Türkiye'yi de yakından ilgilendirdiğini ifade eden Erdaoğn, "Bir de buna gözünü para hırsı bürümüş fırsatçıları eklediğimizde milletimiz markette, pazarda, mağazada alışık olmadığımız derecede yüksek fiyatlarla karşılaşmaktadır. Elbette yüksek enflasyon ve fahiş fiyat artışları sadece bizim sorunumuz değildir, elbette Avrupa ülkelerinin çoğu bizden daha vahim tablolarla karşı karşıyadır, elbette en gelişmiş ülkelerin yöneticileri bile vatandaşlarına refah seviyelerinin düşeceğini söylemektedir. Ama tüm bunlar bizim milletimize karşı sorumluluğumuzu ortadan kaldıran bahaneler değildir, olamaz" dedi.

Türkiye ekonomisine yönelik saldırıların aleni tehdit halini alması sonrasında durum değerlendirmesi yaptıklarını ve karşılarındaki tabloya bakarak tarihi bir karar verdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ya ekonomimizi klasik anlayışa uygun şekilde faiz-enflasyon sarmalına sokup yatırımları ve harcamaları kısarak işsizliği artıracaktık ya da yeni bir paradigmayı uygulamaya koyacaktık. Biz tüm risklerine rağmen ikincisini tercih ettik. Ülkemiz tarihinde ilk defa faiz-enflasyon denklemini bir kenara bırakarak, ekonomimizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyütecek yeni bir programı hayata geçirdik. Önceliğimizi insanlarımızın mevcut işlerinin korunmasına, onun da ötesinde yeni istihdam alanları açılmasına verdik. Bu ülkenin hiçbir bireyinin çalışacak iş, yaşayacak konut, evine götürecek ekmek derdi olmasın istedik."

"ŞİMDİ YENİ BİR SAFHAYA GEÇİYORUZ"

Salgınla birlikte yeniden yapılanan küresel üretim sisteminde Türkiye'yi önde gelen merkezlerden biri haline getirmek için harekete geçtiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapma kararımızdan asla geri adım atmadıklarını ve atmayacaklarını vurgulayarak, bu hedefi milletin yeni Kızılelması olarak gördüklerini söyledi.

Meclisin tarihinin en verimli yasama dönemlerinden birini geçirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli iradenin temsilcileri olarak size tevdi edilen vazifeleri hakkıyla yerine getirme konusundaki gayretiniz ve fedakârlığınız için her birinize teşekkür ediyorum. Tabii hiç unutmayacağımız bir şey var. O da tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından milletvekilleriyle iftar yaptı.


Haber Kaynak : İGFA

Güzelyurt Kültür ve Turizm Festivali 23-24 Ağustos'ta Düzenlenecek

Güzelyurt'ta Köprü Projesi Çalışmaları Devam Ediyor

Güzelyurt Şahinler Mahallesi'ne Doğalgaz Altyapısı Geliyor

Güzelyurt'ta 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Fidan Dikim Etkinliği Düzenlendi

Bursa Büyükşehir Belediyespor, Üsküdar'ı Geçerek Zirvedeki Farkını Açtı

Bursa'nın Geleceği İçin Bilimsel Planlama Çalışmaları Sürüyor

Bursa'da Çocuklar İçin Ücretsiz Keman ve Çello Eğitimi Başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Kardeşlik Sofrası Karacabey'de Kuruldu

Şanlıurfa'da Kapasite Geliştirme Eğitimi: Sorun Dinleme ve Empati Vurgulandı

Bursa'da çocuklar mimarlık atölyesinde hayallerindeki evleri tasarladı

Bursa'da 15 Yıllık Dostluk: Yaren Leylek ve Adem Amca Yeniden Buluştu

Nevşehir'de Mehteran Takımı Ramazan Geleneğini Mahalle Mahalle Yaşatıyor

Nevşehir Belediyesi'nde Geleneksel Gençlerle Sahur Buluşması Yoğun İlgi Gördü

Denizli Kent Konseyi, Engelliler ve Gençlik Meclisleri İftarda Buluştu

Afyonkarahisar'da Şehit Yakınları ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi